Adıyaman Havalimanı'na taksilerin geçirilmemesine tepki

Adıyaman Havalimanı'na taksilerin geçirilmemesine tepki

Adıyaman Havalimanı İdaresinin ticari araçları ana girişten içeri almaması sıkıntıya yol açıyor. Ticari araçların havalimanı girişinden içeri alınmamasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar ve Kahta'daki taksici esnafı, uygulamaya tepki gösterdi.

Yaşlı ve valiz yükü bulunan vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden taksiciler, ticari araçların içeriye alınmamasından dolayı vatandaşların özel araçlarla gitmek zorunda kaldıklarını ve uygulamadan ticari taksi esnafı olarak zarar gördüklerini belirterek uygulamaya son verilmesini istediler.

Adıyaman'ın haricinde böyle bir uygulamanın olmadığına işaret eden taksici esnafı, "Çevre illerimiz Malatya, Diyarbakır ve Gaziantep'e yolcu götürüp getiriyoruz. Buralarda böyle bir uygulama yok. Bu uygulama sadece Adıyaman'da var. Özel araçlar rahat bir şekilde içeri alınıyor, bizler alınmıyoruz. Bu çelişki değil midir? Ticari araçlar güvenlik açısından özel araçlardan daha güvenlidir. Adıyaman havalimanı kapısı girişi ile terminal binasının arası oldukça uzun bir mesafe. Yaşlı ve valiz yükü bulunan insanlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Mehmet Çelik isimli vatandaş ise 80 yaşındaki annesini İstanbul'a göndermek için ticari taksi ile havalimanına getirdiğini anlatarak, "Havalimanı görevlileri girişte ticari aracı içeri almadılar. Annemin yaşlı ve rahatsız olduğunu ifade etmeme rağmen görevliler yardımcı olmadı. Bir taraftan elimde valizler, diğer taraftan yaşlı annemi bu uzun mesafede taşımak zorunda kaldım. Sivil araçlar rahatlıkla içeri girebiliyor. Özel aracı bulunmayan vatandaşların günahı ne? Bu uygulama resmen insanlara eziyettir ve ticari araç sahiplerine ise büyük bir haksızlıktır" şeklinde konuştu.

Havalimanı yetkilileri ise ticari araçlarının içeri alınmadığı konusunun doğru olduğunu, yakın zamanda ticari araçların içeriye alınması ile ilgili yapılacak ihalenin ardından araçların terminal binası meydanına alınacağını ifade ettiler.
CİHAN
<< Önceki Haber Adıyaman Havalimanı'na taksilerin geçirilmemesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER