Bilinmeyen numaradan emniyetin telefonunu teyit ettirip, dolandırmaya kalktılar


Vatandaşın parasına göz diken dolandırıcılar akla hayale gelmeyecek yöntemler uyguluyor. Bursa'da önceki gün vatandaşı Alo 155'i aratarak ikna edip dolandıran vatandaşlar dün de Emniyet Müdürlüğü'nün telefonunu bilinmeyen numaralar servisinden teyit ettirerek kandırdı. Vatandaşı dolandırılmaktan bankadaki memurun duyarlılığı kurtardı.

Edinilen bilgiye göre; Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet eden 36 yaşındaki S. A.'yı dün 13.00 sıralarında ev telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan erkek bir şahıs, "Kimlik bilgilerinizden 30 bin TL değerinde dolandırıcılar tarafından kredi çekilmiş. Şahısları yakalamak için banka hesaplarınızın savcı talimatıyla dondurulması gerekiyor. Bu yüzden banka hesap numaralarını ve kart numaralarını bize vermen gerekiyor." dedi.

Arayan şahsa inanmayan S.A.'yı ikna etmek için bu defa karşıdaki dolandırıcı şahıs, "İnanmıyorsan 118 80'den 0224270….numaralı telefonu sorgula, o zaman bizim polis olduğumuzu anlarsın." şeklinde karşılık verdi.

Bunun üzerine bilinmeyen numaralardan ilgili numarayı sorgulayan S.A., telefonun Bursa Emniyet Müdürlüğüne ait olduğunu öğrenince ikna oldu.

Telefondaki şahıs tarafından özel bir bankaya yönlendirilen S. A. kredi çekmek için geldiğinde banka görevlilerinin durumdan şüphelenerek kendisini uyarması ile dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

50 BİN LİRALIK KONTÖR YÜKLE

Bursa'da yaşanan diğer olay ise yine İnegöl'de dün 10.00 sularında meydana geldi. 53 yaşındaki E.G.'yi telefonla arayan bir şahsın kendisini polis olarak tanıtarak vereceği hesaplara para göndermesi gerektiğini söyledi. Şahsın verdiği hesaplara toplam 14 bin 250 TL para yatıran E.G., şahsın isteği ile herhangi bir makbuz almadı. Ancak telefondaki şahsın bu defa dalga geçer gibi E.G.'den vereceği numaraya 50 bin TL değerinde kontör yüklemesini istedi. Dolandırıldığını anlayan E. G.durumu polise bildirdi. Olaylarla ilgili tahkikata başlandı.emniyetin-telefonunu-teyit-ettirip-dolandirmaya-kalktilar-1896031.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Bilinmeyen numaradan emniyetin telefonunu teyit ettirip,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER