Berber, uyuşturucu ticaretinden 10 yıl 5 ay hapisle cezalandırıldı


Kayseri'de işlettiği berber dükkanında uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle yargılanan Mehmet K. (29), 10 yıl 5 ay hapis, 2 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Olay, polis kontrolünde M.K. (22) ve M.Y. (32)'nin üzerlerinde ecstacy uyuşturucu hap bulunmasıyla patlak verdi. Şahısların uyuşturucuyu berber dükkanı işleten Mehmet K.'dan aldıklarını itiraf etmeleri üzerine, berber gözaltına alındı. Nöbetçi mahkeme berber K.'nın tutuklu yargılanmasına hükmetti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuklu sanık berber Mehmet K., uyuşturucu kullandığını belirterek, "Uyuşturucuyu benden aldığını söyleyen M.K. ile aramızda kavga etmiştik. Diğer şikayetçi M.Y. ise müşterim olur. İkisine de uyuşturucu hap satmadım." savunmasını yaptı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen M.K., emniyet ve savcılıktaki ifadelerini tekrarlayarak, uyuşturucu hapı Mehmet K.'dan para karşılığı aldığını söyledi. M.Y. ise emniyet ve savcılık ifadelerini baskı altında verdiğini belirterek, uyuşturucuyu başka bir arkadaşından aldığını ifade etti.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, 'uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama' suçunun işlendiği gerekçesiyle Mehmet K. hakkında, 10 yıl 5 ay hapis, 2 bin 500 lira adli para cezasına hükmetti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER