"Belediye AK Parti'den CHP'ye geçti külliye kapatılmak isteniyor"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi tarafından kültür merkezi olarak kullanılmakta olan Kurşunlu Külliyesi'nin Odunpazarı Kaymakamlığı tarafından mühürlenerek, belediyenin çıkarılmak istenmesini, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Çakırözer, Bakan Ala'ya belediyenin AK Parti'den CHP'ye geçmesi sonrasında neden böyle bir ayrımcılığın yapıldığını sordu.

Çakırözer, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir'de kısa süre önce Odunpazarı Belediyesi ve Kaymakamlığı arasında yaşanan külliyenin kullanımı konusunda yaşanan anlaşmazlığa değindi. Kurşunlu Külliyesi'nin kullanımının, Odunpazarı Belediyesi AK Parti'de iken verildiğini ancak bu yıl kontrat yenilenmeyerek nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanılan külliyenin, boşaltılmasının istendiğini aktardı. Odunpazarı Belediyesi tarafından mahkemeden yürütme durdurma kararı alınmasına rağmen 18 Ocak 2016 tarihinde bir anaokulunun etkinliği sonrasında Odunpazarı Kaymakamlığı yetkililerinin kapıya kilit vurulduğunu kaydeden Çakırözer, konuyu TBMM gündemine taşıdığını açıkladı. Çakırözer, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Buranın mühürlenmesi ve kullanımına izin verilmemesi konusunda bir ayrımcılık yapılmaktadır. Belediye AKP'den CHP'ye geçtikten hemen sonra böyle bir uygulamaya gidilmektedir. Eskişehir'de bu yönde güçlü bir algı var. Bu ayrımcılığın giderilmesi ve kaymakamlığın tutumu konusunda bir girişiminiz olacak mıdır? Bu konuda bizi ve Eskişehir kamuoyunu aydınlatmanızı bekliyoruz." diye sorduğunu duyurdu.

Çakırözer, İçişleri Bakanı'ndan Kurşunlu Külliyesi'nin Odunpazarı Belediyesi tarafından nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanımının devam etmesini de istedi.

Çakırözer, ayrıca Han ilçesinin ihtiyacı olan emniyet hizmet binası ve lojmanlarını da gündeme taşıdığını ifade etti. Çakırözer, "Han ilçesinde bekleyen emniyet hizmet binası ve 12 dairelik hizmet lojmanı ne zaman programa alınarak bitirilecektir?" diye sorduğunu bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber "Belediye AK Parti'den CHP'ye geçti külliye kapatılmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER