Gana'da Türk okulu sevinci

Gana'da Türk okulunun yeni binası hizmete başladı.

Gana'da Türk okulu sevinci

Gana Milli Eğitim Bakanı Prof.  Jane Naana Opoku Agyemang, Galaxy Uluslararası Türk Lisesinin en modern teknoloji ile donatılmış ve hızla küreselleşen dünyamızın rekabet şartlarına hazır bireyler yetiştirecek yeni binasını hizmete açtı. Törende milli eğitim bakanının yanısıra özel yatırımlardan sorumlu devlet devlet bakanı Raşit Pelpou, diğer bazı bakanlık temsilcileri, büyükelçiler, misyon temsilcileri, Gana diyanet işleri Başkanının yardımcıları, okul velileri ve diğer davetliler hazır bulundu.



Milli eğitim bakanı açılış konuşmasında bakanlık olarak özel sektörün açmış olduğu eğitim kurumlarının Gana eğitimine yaptığı katkının takdire şayan olduğunu belirtti. Konuşmasında Türk okullarının uluslararası bilim olimpiyatlarında almış olduğu 45 uluslararası madalya ve daha birçok başarı ile takdiri hakkettiğini söyledi ve kuruluşundan bu güne kadar göstermiş olduğu kesintisiz başarıdan dolayı okul yönetimini tebrik etti. Ayrıca dünya yüzüne dağılmış 31 ülkede eğitim alan mezunları hem kendi ülkelerinin hemde Gana devletinin gönüllü elçiliğini yapıyorlar dedi.



Galaxy Uluslararası Türk okulu Genel müdürü Yusuf Temizkan dünyamızı daha yaşanılır bir yer yapmak için en önemli aracın eğitim olduğunu vurgulayarak insanlığın problemlerinin çözümünün ancak iyi yetiştirilmiş nesiller ile mümkün olacağını ifade etti. Konuşmasında okulun başta Gana ve Türkiye arasında olmak üzere ülkeler arası bir diyalog köprüsü rolü oynadığını ve uluslararası kültür festivalleri ve dil olimpiyatları vasıtasıyla farklı kültürlerin birbirini tanımasına ortam hazırladığını ifade etti.



Okulda Fen bilimlerinin yanında ahlaki değerler eğitimine de özel önem verildiğini belirten Yusuf Temizkan okulun sosyal sorumluluğunun bir parçası olarak başarılı öğrencilere burslu okuma fırsatı verildiğini de belirtti. Konuşmasının sonunda Gana milli eğitimine, velilere, okul çalışanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.



Gana'nın önde gelen aydınlarından şair Prof. Kofi Anyidohu yaptığı konuşmasında, okulu çok iyi bildiğini, sınıflarından, laboratuarlarından ve sunduğu diğer imkanlardan çok etkilendiğini, okulun ideal bir eğitim ortamının nasıl olması gerektiğine dair en güzel örnek olduğunu ifade etti. Prof. Kofi, Galaxy ideali olarak adlandırdığı, öğrencilerin öğrenme kapasitelerini maksimum kullanabilecekleri son derece iyi dizayn edilmiş ve modern bir ortama sahip olduğunu belirtti ve bütün Afrika okullarının bu ideal seviyeye ulaşmayı kendilerine hedef almaları gerektiğini belirtti . 



Okulun resmi açılış töreni, okul öğrencilerinin hazırladığı gösterinin ardından,  eğitim bakanı ve diğer misafirlerin yeni okul binasını gezmeleri  ile sona erdi.

Gana’daki Uluslararası Galaxy Okulu’nda 23 Nisan bayramı






<< Önceki Haber Gana'da Türk okulu sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER