BBP Muğla İl Başkanı Akın terör olaylarını kınadı


BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısını yapanları ve bu yaşananlara kılıf arayanları nefretle kınadığını belirtti. Akın, yaptığı açıklamada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

'ÜLKENİN BİR BÖLGESİNDE DEVLET, DİĞER BÖLGESİNDE İSE HUKUK YOK'

Hain saldırıyı yapanları ve cesaretlendirenleri esef ve nefretle kınadığını söyleyen BBP İl Başkanı Akın, "Tüm ülkemizin başı sağolsun ancak ne var ki yönetenlerimizin, tüm bu yaşananlar karşısında yapmış oldukları açıklamalarını da hayretle izliyor ve dinliyoruz. Ocaklara ateş düşüp yürekler yanarken halen, '400 vekil verseydiniz bunlar yaşanmazdı.' diyerek yaşananlara kılıf arayanları da nefretle kınıyorum. Bu aziz Türk millet, sizlere 13 yıl boyunca tek başınıza iktidar olma gücü verdi. Karşılığı bu muydu? Türk milletinin haricinde herkesi kırmızı halılarla karşılayıp sırtlarını sıvazlayan, Türk milletine ise her türlü acıyı, zulmü layık gören sizler değil misiniz? Ülkenin bir bölgesini terör örgütünün insafına terketmişsiniz, yani ülkenin bir bölgesinde devlet yok, bir bölgesinde ise ne hak ne hukuk var. Yönetenler, yönettiğini zannedenler; terörün, teröristin oyununa gelmek, tuzağına düşmek, onlar tarafından kandırılmak gibi bir lüksünüz olabilir mi? Bir ülkede bu kadar zafiyet yaratanlar sizler değil misiniz?" dedi.

'400 MİLLETVEKİLİYLE DAĞA MI ÇIKACAKSINIZ?'

Harun Akın, milletin AK Parti iktidarına 13 yıl boyunca terörü bitirmesi ve kökünü kazıması için yetki verdiğini söyleyerek, "13 yıl yetmedi, bir 13 yıl daha mı istiyorsunuz? 400 milletvekiliyle dağa çıkıp terörü bitirmek, şehit olmak için mi istiyorsunuz? Terörü, teröristleri besleyip büyütüp bu millete kurşun sıktırıp sonra da, '400 vekil vermediniz, böyle oldu.' diye, yaşananları bu millete yüklemek ve tehdit etmek acizliğin, riyakârlığın en alasıdır. Siz HDP ile bu görüşmeleri yaparken Kandil'deki PKK temsilcileri, 'PKK silah bırakamaz.' açıklaması yapmıyor muydu? Siz bunları duymuyor muydunuz? İktidara geldiğiniz 2002 yılından beri can çekişen, bitme noktasına gelmiş teröristleri, 'çözüm çözüm' diye diye 13 yıldır koruyup kollayan, besleyip büyüten, canlandıran siz yönetenlerimiz değil de kimdir? Gelecekte Türk askerine silah çekeceklere, Türk askerine eğitim verdiren, bizi yönetenler siz değil misiniz?" diye sordu.

'SABIRTAŞI ÇATLADI'

Bütün yetkililerin bir an önce bölgeye gitmesi gerektiğini savunan İl Başkanı Akın, "Aziz Türk milleti, açılan bu yaralarına zaman ve dua sürmüş, beklemiş ancak artık sabırtaşı çatlamış, ayranı kabarmıştır. Daha fazla ocaklara ateş düşmeden, bu milletin yüreği yanmadan bir an önce tüm yetkililerimizin bölgeye gitmesi ve bizzat operasyonları yöneterek, tüm güvenlik güçlerimizle kara ve hava harekâtı başlatılarak teröristlere bir daha ayağa kalkmamak üzere gereken en ağır cevabı vermelidir. Devlet olarak, yönetenler olarak tez elden gereğini yapmazsanız, bu asil Türk milleti ayağa kalkarsa hem teröristler hem de sizler altında ezilir, tarihin tozlu sayfalarında yerinizi alırsınız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber BBP Muğla İl Başkanı Akın terör olaylarını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER