Aydın'da buruk kurtuluş töreni


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlamaları, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısı sebebiyle iptal edildi. Kurtuluş programında, sadece çelenk koyma töreni yapıldı.

Atatürk Kent Meynanı'nda düzenlenen törende anıta, Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengi koyuldu, Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklâl Marşı'nın başlamasıyla birlikte efeler tarafından bayraklar göndere çekildi. Törende kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kalleşçe pusu kurularak şehit edilen Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. Başkan Çerçioğlu, "Ulusumuzun başı sağolsun. Özgürlüğüne pranga vurmak isteyenlere, kanıyla canıyla hakettikleri dersi veren efeler diyarı Aydın, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden bağımsızlık savaşında kahramanlığın, vatanseverliğin adıdır. Aydın efeleri ve Aydınlılar esarete boyun eğmedi, hiçbir zaman eğmeyecektir. Yörük Ali ve kızanları Malgaç'ta, Erbeyli'de ve Aydın'ın pek çok noktasında işgalcileri, bu topraklara geldiklerine pişman etmişlerdir. O işgalciler ki biraz tarihi araştırsalardı, Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamadığını görür ve bu topraklara gelmezlerdi ama geldiler. Karşılarında Türk milletini, Aydın efelerini ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü gördüler, yenildiler ve gittiler. Aydın, cumhuriyet için dökülen kan, verilen candır. Bu olağanüstü mirası bize bırakanları, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum." dedi.

Törene CHP milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Mehmet Fatih Atay, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Konuşmanın ardından resmi tören sona erdi. Protokol üyelerini makamında ağırlayan Çerçioğlu, kutlamalarla ilgili diğer bütün programların iptal edildiğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'da buruk kurtuluş töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER