Bakanın uçamaz dediği uçaklar şov yaptı... Festivalden atıldılar

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Uçamaz." dediği Türk Hava Kurumu uçakları, Teknofest’te uçunca apar topar festival alanından götürüldü.

Bakanın uçamaz dediği uçaklar show yaptı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının uçamaz durumda olduğuna ve bu sebeple orman yangını için kullanılamadığına dair iddiasının akabinde THK filosundaki yangın söndürme uçakları İstanbul’da Teknofest'te gösteri uçuşu yaptı. 

THK'ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçakları Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde temsili olarak yangın söndürdü. 

Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaparak denizden 5,5 ton su alıp, pist kenarında belirlenen alana suyu boşaltan yangın söndürme uçağı, gösteri uçuşunu başarıyla tamamladı.

TEKNOFEST'TEN ÇIKARILDI

Bu görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte “Hani uçamaz dediğiniz uçaklar nasıl oluyor da uçuyor.” sorusu gündeme geldi. 

Bu sorudan rahatsız olan kesimler, apar topar THK'ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçaklarını Teknofest’ten çıkardı. 

Oysa ki festival 22 Eylül’e kadar devam edecekti. Bu uçaklar da festivalin bitimine kadar sergilenecekti. Teknofest’e gelen yurttaşlar, uçakların çalışıyor olması sebebiyle Bakan Pakdemirli’ye tepki gösterdi. 


Tepkilerin ardından yangın söndürme uçakları, TGS’ye ait uçak çekerlerle tek tek festival alanından götürüldü. 

ERDOĞAN'IN DAMADI TERTİP EDİYOR

THK’nin Teknofest’te bulunan standı duruyor ancak yangın söndürme uçakları gelen tepkiler üzerine Ankara’ya uçuruldu. 

Teknofest'i Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar tertip ediyor.
<< Önceki Haber Bakanın uçamaz dediği uçaklar şov yaptı... Festivalden... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER