Ayvacık'ın dağından taşından kaçak göçmen fışkırıyor


Türkiye'deki göçmenler için Avrupa'ya açılan kapılardan biri olan Yunanistan'ın Midilli adasının karşısındaki Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin her yerinden kaçak göçmen fışkırıyor. İlçenin Midilli karşısındaki sahillerinden, neredeyse her yarım saatte bir kaçak taşıyan bot gidiyor.

Dünya gündeminin ön sıralarında yer alan kaçak göçmenler, Avrupa'ya gitmek için birçok bölgeyi kullanıyor. En önemli güzergahlardan biri de Ayvacık. Midilli adası karşısında bulunan ilçe, yıllardır kaçak göçmenlerin kullandığı güzergahlardan biri. Önceki yıllarda az sayıda göçmenin geldiği ilçede, bu yıl sayı çok arttı. Organizatörler tarafından Türkiye'nin dörtbir yanından, çeşitli yollarla kaçak göçmen getiriliyor. Başta Bademli köyü olmak üzere sahil kesiminde saklanabilecekleri zeytin ağaçların altına bırakılıyorlar. Tepeye bırakılan kaçak göçmenler, sırtlarında çantalarla sahile doğru yürüyerek toplanma alanına gidiyor.

YARIM SAATTE BİR BOT AÇILIYOR

Sadece yürüyerek gidilebilecek dağlık alanın sahil kesiminde toplanan kaçak göçmenler, burada denize açılma hazırlıkları yapıyor. Her yaştan insanların yer aldığı gruplar, bölgeye getirilen lastik botları açarak şişiriyor. Tepelerde bulunan organizatörler, bölgede Sahil Güvenlik ekiplerinin olmadığını gördükleri an denize açılma haberi veriyor. Kaçak göçmenler, can yeleklerini giyerek botlara binip Midilli'ye doğru yola çıkıyor. Önceleri sadece gece giden göçmenler, artık gündüz de hareket ediyor. Neredeyse her yarım saate bir lastik bot, Ayvacık sahillerinden denize açılıyor.

KÖY HALKI KORKUYOR

Organizatörler, basının görüntü almasına izin vermiyor. Kaçak göçmenlerin geride bıraktığı çöpler ise sahil boyunca yayılmış durumda. Bölge halkı da bu pislikten yakınıyor. İki organizatörü direğe bağlayıp güvenlik güçlerine teslim etmesiyle gündeme gelen Bademli halkı, konuşmaktan çekiniyor. Organizatörlerin kendilerine zarar vermesinden korkan vatandaşlar, kameralara konuşmuyor. Köylüler, bölgenin her yerinde kaçak göçmen bulunduğunu ve gece gündüz rahatça dolaştıklarını söylüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ayvacık'ın dağından taşından kaçak göçmen fışkırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER