Atilla Gökçe: Başbakan bile gazetecilerin tutukluluğunu yadırgıyor


Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak ve dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde sandalye üzerindeki 'Umut Nöbeti'ne Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Attila Gökçe de katıldı. Gökçe, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bile rahatsız olduğunu dile getirerek, her iki gazetecinin de evrensel hukuk kriterlerine göre yargılanmaları gerektiğini söyledi.

Silivri Cezaevi önünde konuyla ilgili açıklama yapan Gökçe, "51 yıllık spor gazetecisiyim. Müzik spor ve hukuk evrensel kavram ve değerlerdir. O nedenle, hiçbir bir siyasi tavır altında kalmadan tüm gazetecilerin özgürce çalışmasını, yargılanacakları bir durum var ise tutuksuz yargılanmasını dilerim. Benim vicdanım böyle söylüyor." ifadelerini kullandı.

"Özgür olmayan insan, spor yapamaz, yazarlık yapamaz." diyen Gökçe" Özgür gazeteciler elbette yargılanabilirler. Evrensel hukuk ilkelerine göre burada değil, evlerinde. Yargıya gelip hesap verirler. İlgili kişilerle hesaplaşırlar. Suçlu görülürlerse elbette cezalarını çekerler. Ama bu politize olmuş tutuklamanın bu ülkeyi yöneten Sayın Başbakan tarafından bile yadırgandığını hatırlatarak, Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşlarıma buradan selam ve saygılarımı sunuyorum." diye konuştu

Atilla-Gokce-Basbakan-bile-gazetecilerin-tutuklulugunu-yadirgiyor-1961025.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Atilla Gökçe: Başbakan bile gazetecilerin tutukluluğunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER