Türkiye'de 50 bin MS hastası var

Türkiye'de 50 bin MS hastası var

Bursa Multipl Skleroz Derneği Başkanı ve Uludağ Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Turhan, MS hastalığının Türkiye'de 50 bin, dünyada ise 2 buçuk milyona ulaştığını belirtti.

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Multipl Skleroz Derneği iş birliğiyle düzenlenen konferansta MS hastalığı ve mücadele yolları ele alındı. Bursa Multipl Skleroz Derneği Başkanı ve Uludağ Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Turhan, MS hastası ve yakınlarına bilgiler verdi.

MS hastalığının Türkiye'de 50 bine, dünyada da 2 buçuk milyona ulaştığını belirten Prof. Dr. Ömer Faruk Turhan, "Bu hastalık erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir. Hastalık hakkında ciddi ilaç üretimi var. Ancak hasta da kendine bakmalı. Sigara içilmemeli, dengeli beslenerek düzenli uyku alınmalı. Moral çok önemli. Kadınlarda daha çok görülen bir hastalık, erkeklerde daha ağır seyredilebiliyor. D vitamini bu hastalık için çok önemli. Güneş ve deniz ürünleri D vitamini açısından çok çok önemli." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de 50 bin MS hastası var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER