ANGİAD: Seçim ve terör gündeminden kurtulup ekonomiye odaklanmalı


Ankara Genç İşadamları Derneği(ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz, Türkiye'nin artık seçim ve terör gündeminden kurtulması; yeniden ekonomiye odaklanması gerektiğini dile getirdi.

1 Kasım seçimleri ile ilgili yazılı açıklama yapan Semiz, oyların yüzde 49'unu alan AK Parti'nin tüm mensuplarını tebrik etti.

Semiz, "Türkiye artık seçim ve terör gündeminden kurtulmalı, yeniden ekonomiye odaklanmalıdır." ifadesini kullandı.

1 Kasım'dan sonra piyasaların yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte canlanacağını, yerli ve yabancı yatırımcının güvenle yatırıma yöneleceklerine inançlarının tam olduğunu belirten ANGİAD Başkanı Semiz, şunları kaydetti:

"Tek başına iktidara gelen AK Parti Hükümeti'nin de global piyasalardaki sorunlardan ve çevremizdeki ülkelerde yaşanan karışıklıklardan daha fazla etkilenmemek için topyekun bir mücadeleye başlaması gerekmektedir. Toplumun beklentilerine karşılık verecek reformların hızlı bir şekilde yaşama geçirilmesi çok önemlidir. Ekonominin önünü açacak, üreticiyi destekleyecek, barış sürecini ve Yeni Anayasa'yı yeniden canlandıracak iç ve dış politikaların hayata geçirilmesi ortak temennimizdir. 1 Kasım Seçimleri ile birlikte tekrar yeşeren umutlarımızın önümüzdeki 4 yıl boyunca kesintiye uğramadan sürmesi için toplumun tüm kesimlerinin sağduyuyla ve birlikte hareket etmesiyle mümkündür. Tüm dünyanın merakla izlediği 1 Kasım Seçimleri'nin, sonucu itibariyle yansımaları da daha ilk saatlerden itibaren olumlu olmuştur. Aylardır döviz kurlarında yaşanan dalgalanma yerini doların düşüşüne bırakmış, Türk Lirası değer kazanmıştır. Dolardaki düşüş sonrasında faiz de gerileyerek tek hane olmuştur. Seçim sonucunun piyasalarda yarattığı hava bahar havasıdır. 7 Haziran'dan bu yana iç piyasada yaşanan durgunluk, bürokrasi ve özel sektördeki tıkanma, 1 Kasım'la birlikte ortadan kalkmaya başlamıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber ANGİAD: Seçim ve terör gündeminden kurtulup ekonomiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER