Alman başbakan, çılgın projeyi protesto ederken yaralananlardan özür diledi


Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) 'Kara Perşembe' olarak tarihe geçen polis müdahalesinde zarar görenlerle bir araya geldi.

Müdahalenin Baden Württemberglilerin hafızlarında yer ettiğini belirten Başbakan Kretschmann, "30 Eylül 2010 tarihinde yaşanan hadiseleri geri çeviremeyiz, yaralananların yarasını iyileştiremeyiz, sadece içtenlikle özür dileyebiliriz." dedi.

Polis müdahalesinden sonra binlerce insanın sokağa çıktığını hatırlatan Başbakan Kretschmann, neticede yargının polis müdahalesinin kanunsuz olduğunu tescillediğini dile getirdi.

'Kara Perşembe' olarak tarihe geçen olaylarla ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda savcılık, bakanlık ve emniyetten gelen 400'den fazla dosya incelendi. Hatırlanacağı gibi 30 Eylül 2010 tarihinde Stuttgart 21 projesi karşıtlarına yönelik polisin sert müdahalesi sonucu 130 gösterici ve 34 polis yaralanmıştı.

20 yıldır gündemde olan ulaşım projesinin 6,5 milyar Euro'ya mal olacağı hesaplanıyor.protesto-ederken-yaralananlardan-ozur-diledi-1969886.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Alman başbakan, çılgın projeyi protesto ederken yaralananlardan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER