AKP'nin 6 Şubat korkusu: Malatya'ya girişler ve eylemler yasaklandı

6 Şubat Depremi'nin vurduğu Malatya'da Valilik, kente giriş çıkışları 3 günlüğüne kapatırken; depremin yıl dönümünde yapılacak anma ve eylemleri de yasakladı.

SHABER3.COM

6 Şubat 2023'de meydana gelen depremlerin yıl dönümünde Malatya Valiliği, skandal bir karara imza attı.

Depremlerin vurduğu kentlerden Malatya'da kente giriş çıkışları 3 günlüğüne kapatırken; depremin yıl dönümünde yapılacak anma ve eylemler de valilik tarafından yasaklandı.

Konu ile ilgili Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Malatya Valiliği'nin Oluru ile Valilik ve Kaymakamlık Makamının uygun göreceği etkinlikler ile 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımızı anma amaçlı yapılacak etkinlikler, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere, yapılması muhtemel her türlü eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, araç konvoyu, her türlü karşılama uğurlama, açık ve kapalı yer toplantısı, açlık grevi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş pankart asma, imza kampanyası düzenlenmesi vb.) her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddeleri hükmü gereğince belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin Malatya II Geneli (tüm dış ilçelerin tamamı Polis ve Jandarma Sorumluluk Bölgesi dahil) 05/02/2024 Pazartesi günü saat 00.01 dan 07/02/2024 Çarşamba günü saat 23.59'a kadar (3) gün süre ile YASAKLANMASINA karar verilmiştir."

TKP'DEN TEPKİ
Valiliğin kararına Türkiye Komünist Partisi (TKP) Malatya İl Örgütü tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada "Malatya Valiliği'nin 6 Şubat eylemlerini ve anmalarını yasaklama kararı hükümsüzdür. Unutmayacağız! Hem bu kararı alanlardan, hem de 6 Şubat'ta yaşanılan yıkımlarda sorumluluğu olanlardan hesap soracağız" denildi.
<< Önceki Haber AKP'nin 6 Şubat korkusu: Malatya'ya girişler ve eylemler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER