Akıl almaz baskı mahkemede ortaya çıktı

Yolsuzluktan hüküm giyen Nusret Argun'un iftirasıyla açılan davadaki kumpas açığa çıktı. Mahkemede ifade veren Abdullah Y. ile Adem A., emniyette ifadelerini alan polisin tehdidini şöyle anlattı: “Bizim sizinle işimiz yok. ‘Bizi cemaatçi polisler yönlendirdi, o yüzden Nusret Argun hakkında şikâyette bulunduk' deyin, kurtulun.”

Akıl almaz baskı mahkemede ortaya çıktı

Devleti 350 milyon lira zarara uğrattığı için 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'un ‘Polisler bana kumpas kurdu' iddiaları üzerine açılan dava, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Davanın dünkü duruşmasında Argun'un şikayette bulunduğu Abdullah Y. ve Adem A., ifade verdi. Argun gibi kendisinin de temizlik şirketi sahibi olduğunu mahkeme heyetine anlatan Abdullah Y., Konya'daki ihalelerin yüzde 98'inin Argun'a verildiğini söyledi. Başvurmasına rağmen yüzlerce ihaleye alınmadığını dile getiren Abdullah Y., bütün devlet kurumlarının ihalelerinde Nusret Argun'un hakimiyeti olduğunu aktardı. Ardından şunları söyledi: “Bir yılda 115 ihaleye girdim ama sürekli akıl almaz bürokratik engellerle karşılaştım ve ihale alamadım. Kamu kurumu müdürleri ile Nusret Argun'un şirketleri arasında çıkar ilişkisini fark edince savcılığa gidip yolsuzluk yapıldığı için şikayette bulundum. Rektörden tapu müdürüne varıncaya kadar 110 müdür hakkında şikayette bulundum. Savcı, bana ‘Okyanus Grubu hakkında şikayette bulunuyorsun. Bu işler tehlikeli işler.' diyerek, ifademi almadı. Bunun üzerine başsavcıya giderek şikayette bulundum. Gördüğüm yolsuzlukları Başbakanlık'a bile defalarca şikayet ettim.”

KOM POLİSİ, İFADEMİ ALIRKEN BASKI YAPTI

Şikayetlerini kimsenin yönlendirmesi olmadan yaptığını aktaran Abdullah Y., emniyetteki ifadesinde yapılan baskıyı da şöyle anlattı: “Hiçbir cemaatle, grupla ilişkim yoktur. Nusret Argun'un yolsuzluklarını şikayet ettiğim için terör örgütüne destek vermekle suçlanıyorum. KOM Şube'de ifademi alan Z.Ç. isimli polis, bana ‘Bizim seninle işimiz yok. Sen o dönem KOM Şube'de görev yapan Cemaatçi polisleri suçla, kurtul. ‘Beni Y.Ö. yönlendirdi' de.' şeklinde baskı yaptı. Bu şekilde ifade vermeyi kabul etmeyince Z.Ç., ‘O zaman seni bırakmıyoruz.' dedi ve bir süre daha gözaltında tutuldum.”

Dönen yolsuzlukları gördüm, terörle suçlanıyorum

Nusret Argun'un yolsuzlukları ile ilgili şikayette bulunan ve yine bu yüzden yargılanan Adem A. da polis baskısına maruz kaldığını söyledi. Kendisinin de şirketi bulunduğunu ve ihalelere girmesine rağmen bütün ihaleleri Nusret Argun'un aldığını anlatan Adem A., şunları dile getirdi: “Konya'da ihalelerin yüzde 98'ini Nusret Argun alıyordu. Akıl almaz bir şekilde ihaleler hep Okyanus Grubu'na gidiyordu. Biz de ihale alamadığımız için darboğaza düştük ve şirketimi satmak zorunda kaldım. Dönen yolsuzlukları gördüm ve gidip Nusret Argun'u şikayet ettim. Ancak Nusret Argun'un benim hakkımda şikayetçi olması nedeniyle ifadeye çağrıldım. KOM Şube'de ifademi alan Z.Ç. isimli polis memuru, ifademi alırken beni kullanmak istedi. Z.Ç., bana, ‘Bizim sizinle işimiz yok. Sen ‘Beni cemaatçi polisler yönlendirdi, o yüzden Nusret Argun hakkında yolsuzluk şikayetinde bulundum' diyeceksin' dedi.”
<< Önceki Haber Akıl almaz baskı mahkemede ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER