Çin Büyükelçisi Hongyang, işadamlarıyla birlikte Kocaoğlu'nu ziyaret etti


İzmir'i yakın markaja alan Çinliler, kalabalık bir işadamı heyetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'ın başkanlığındaki heyette, ülkesinin sekiz önemli firmasının Türkiye genel müdürleri de yer aldı. Misafir yatırımcıları İzmir Limanı ve Fuar İzmir konusunda bilgilendiren Kocaoğlu, Çin Güney Havayolları'nın sefer başlatmasını istedi. Yakın coğrafyada kurulması düşünülen cam lifi fabrikası için ideal yerin de İzmir olduğunu söyledi. Çinli girişimcilerse 2007 yılında İzmir'i, yatırımda bulunulacak en iyi yabancı şehirlerden biri seçtiklerini, yatırım ve işbirliği imkanlarını yeniden gözden geçirmek üzere burada bulunduklarını söyledi.

Samimi bir havada geçen ziyarette konuşan Büyükelçi Hongyang, "Bu ziyaretimiz, bir nezaket ziyaretinden ibaret değil. Aynı zamanda somut işbirliğimizi daha da geliştireceğine inanıyoruz. Bu nedenle sadece büyükelçilik, konsolosluk ve başkonsolosluk yetkilileri dışında bana kocaman bir işadamı heyeti eşlik ediyor. Hepsi Çin'de önde gelen şirketlerin temsilcileri. Sadece geçmişe değil, geleceğe de bakmak istiyoruz. Hangi alanlarda işbirliği yapabiliriz, hangi projelerde işbirliği yapabiliriz, bütün bunları su yüzüne çıkarmak istiyoruz." dedi. İzmir'i Avrupa, Akdeniz ve Afrika'ya açılan en ideal kapı olarak tanımlayan Hongyang, "Çinli firmalar, İzmir'de iş yapmayı arzu ediyor. Ayrıca İzmir, birçok Çinli turist için bir hayal memleketidir." şeklinde konuştu.

Çinli işadamlarının sorularını cevaplayan Başkan Kocaoğlu da ülkenin ve şehrin işbirliklerine açık olduğunu belirtti. İzmir'in güvenli, demokrat, farklılıklara değer veren ve farklı yaşam biçimlerini destekleyen, Türkiye'nin bir numaralı şehri olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Ayrıca önemli pazarlara yakınlığımız ve liman nedeniyle lojistik gücümüz var. Turizm, hizmet sektörü, fuar organizasyonları, sanayi yatırımları başta olmak üzere her konuda işbirliğine açık olduğumuzu ve bunun için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isteriz." dedi. Çinli firma temsilcilerini İzmir'deki fuarlara davet ederek, "Birbirimizi tanıma, kaynaşma ve birlikte iş yapma kabiliyetimizi arttırmak zorundayız. Ayrıca Çandarlı Limanı ile ilgilenen Çinli firmaların, İzmir Limanı konusuna da eğilmelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Ziyarete Çin Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Zhu Guangyao, Ticaret Müsteşarlığı 3. Kâtibi Wang Wan, İzmir Başkonsolos Vekili Yın Qi, Tian Chen Mühendislik Şirketi (TCC) Türkiye Genel Müdürü Zhou Yanquan, Türk Madenci A.Ş. Temsilcisi Zhang Junyue, Çin Ulusal Makine Donanımları İthalat ve İhracaat Şirketi (CMC) Türkiye Genel Müdürü Chen Kui, Çin Raylı Sistem Araçları San. Tic. Ltd.Şti. (CSR) MNG Türkiye Genel Müdürü Fu Weichen, Huawei Türkiye Genel Müdürü Zha Xiaobin, Genertec Türkiye Genel Müdürü Zhang Ying, Çin Yol ve Köprü Şirketi (CRBC) Türkiye Genel Müdürü Fang Xiaoqian, Shipping Türkiye Genel Müdürü Wang Xiuping, Çin Güney Havayolu Şirketi Temsilcisi ve CMEC Türkiye Genel Müdürü Liu Lijun ile İZFAŞ Murahhas Üyesi Gül Şener de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Çin Büyükelçisi Hongyang, işadamlarıyla birlikte Kocaoğlu'nu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER