Akdoğan'dan zaafiyet itirafı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, güvenlik zafiyeti tartışmalarının yaşandığı Ankara katliamına ilişkin olarak, "Devletin istihbarat birimleri birçok çalışmayı yaparken, bazen, bir şeyi de atlayabilirler.

Akdoğan'dan zaafiyet itirafı

Paris’te, New York’ta da atlayabilir istihbarat birimleri. Burada kasıt aramak insafsızlık olur. Bu Türkiye’ye dönük bir saldırıdır" görüşünü savundu. 

Vatan'ın haberine göre, bir grup gazeteci, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile beraberdik dün öğle yemeğinde. Akdoğan’ın açıklamalarını başlık başlık şöyle özetleyebiliriz:

- Çözüm süreci ile gidilecek yer, kendi çıkarlarına uymadığından; bu arada Suriye bağlamında yaşanan bölgesel gelişmelerin de etkisiyle, PKK bölgesel denklemden çıkmasın diye süreci bozma girişimleri oldu. Türkiye’nin bu sorunu çözmesinden rahatsız olan bölgemizdeki bazı ülkeler de var. Böylece PKK, açık teröre tekrar başladı.

- Bugün gelinen noktada, eğer biz 13 yıl boyunca sosyal restorasyon, bölgeye yatırım yapmasaydık, asimilasyon politikalarına son vermeseydik, terör örgütünün uygulamaya koyduğu strateji böyle muallakta kalmazdı. Örgüt şimdi yanında halk desteğini göremiyor. Vatandaş, devletin yaptıklarını, iyi niyetini ve örgütün her şeyi bozmaya çalıştığını görüyor.

- Örgüt, “Burada devlet otoritesi kalmadı, burada benim borum öter” algısını oluşturmaya çalıştı. Devlet bunun üzerine gitmeseydi, bugün bunların kantonlaşma dediği yapı açısından elverişli şartlar oluşurdu.

- Farklı topum kesimlerini birbirine düşürme, kurtarılmış bölgeler oluşturma, şehir içindeki bazı eylemlerle sanki halk isyan ediyormuş görüntüsü verme, güvenlik güçleri sanki halka savaş açmış gibi bir hava yaratma, uluslar arası toplumun dikkatini buna çekme ve buradan özerk yapıya gitme çabaları... İşte; kırsalda, sınır ötesinde ve şehir / ilçe merkezlerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarla bu strateji çökertildi.

- Devletin istihbarat birimleri birçok çalışmayı yaparken, bazen, bir şeyi de atlayabilirler. Paris’te, New York’ta da atlayabilir istihbarat birimleri. Burada kasıt aramak insafsızlık olur. Bu Türkiye’ye dönük bir saldırıdır.
<< Önceki Haber Akdoğan'dan zaafiyet itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER