Akademisyenlere soruşturma


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 'Bizler bu suça ortak olmuyoruz' başlıklı bildiriye imza atan akademisyenler hakkında terör örgütü propagandası yapmaktan soruşturma başlattı.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi 11 Ocak'ta Ankara ve İstanbul'da düzenledikleri eş zamanlı açıklamalar ile 'Bizler bu suça ortak olmuyoruz' başlıklı bir bildiriyi duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından barış bildirisine imza atan akademisyenler hakkında soruşturma açılmaya başladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bin 128 akademisyen hakkında re'sen soruşturma başlattığını açıklamasının ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da kendi bölgesinde bulunan akademisyenler hakkında soruşturma başlattı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili "Devletimizin Gu¨neydogˆu'da su¨rdu¨rmekte oldugˆu tero¨re kars¸ı mu¨cadelesini 'katliam ve kıyım' olarak nitelendiren bildiriyi imzalayan bir grup akademisyenden Bakırko¨y Adli Yargı sınırları ic¸inde bulunan U¨niversitelerde go¨rev yapmakta olan akademisyenler hakkında tero¨r o¨rgu¨tu¨ propagandası yapmak suc¸undan 3713 sayılı kanunun 7/2 maddesine geregˆince sorus¸turma bas¸latılmıs¸tır." açıklaması yaptı.
Akademisyenlere-sorusturma-1987824.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Akademisyenlere soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER