Ahmet Hakan'ın o yazısının sebebi belli oldu

RedHack'in yayınladığı Berat Albayrak'a ait e-postalardan Ahmet Hakan'ı Hürriyet'in başına getirmeyi planlayan CEO Mehmet Ali Yalçındağ'ın verdiği garantiler çıktı. Bu Ahmet Hakan'ın son dönemde hükümete yanaşmasının sebebini de ortaya koyuyor

samanyoluhaber.com

Doğan Grubu'nun CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'ın Berat Albayrak'a günlük attığı bilgilendirme maillerinden çıkan Ahmet Hakan'ı Hürriyet'in başına getirme planında şu ifadeler yer alıyor:
''Bu arada Vuslat, 'ben Sedat'a çok güveniyorum benim adamım oldu' diye Sedat'tan vazgeçmiyor. Sedat benimle yaptığı her toplantıyı Vuslat'a gidip anlatıyormuş diye Sedat'a çok güveniyormuş. Diğer taraftan Aydın bey de nasıl olsa Sedat değişecek diye düşündüğü için kim olmalı ki rahat etsin ve güvensin diye bir çalışma içinde.

Ahmet Hakan'ı düşünüyorum dediğinde ben Ahmet ile uzun toplantılar yaptım. Ahmet'te şunun farkındaki biz birbirimizi anlamalıyız ki birlikte çalışalım. Sonunda gördüm ki ben Ahmet'e kefil olabilirim. Benimle çok paralel düşünüyor. Ayrıca sadece size bağlı olursam çalışırım, Vuslat hanım müdahale ederse çalışamam diyor.

Bugün gazeteciler.com da çıkan haber ilginç. Çoğu doğru. Vuslat'ın kendi yapmak istediği, Aydın beyin olmaz dediği dahil doğru. Vuslat genel yayın müdürü olacakmış. Olmaz dedi.

Ben Ahmet ile bu işi yapabileceğimizi düşünüyorum. Düşünmekte fayda görüyorum." 

AHMET HAKAN'IN O YAZISININ SEBEBİ DE BUYMUŞ

17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası birçok eleştirel yazı kaleme alan, yolsuzluk ve rüşveti aklayan AKP'yi deyim yerindeyse yerden yere vuran Ahmet Hakan şimdilerde çark etti. Son zamanlarda anlaşılıyor ki boşuna Berat güzellemesi yapmıyor. Hakan 11 Şubat'ta Hürriyet'te yazdığı yazıda şöyle diyor:

''AK Parti camiasında bunca adam kıtlığında...
Enerji kaynaklarının finansmanında dünya çapında uzmanlaşmış bir ismin, Enerji 
Bakanlığı koltuğuna getirilmesinden daha doğal ne olabilir?
*
Muhalefete önerim:
Berat Albayrak’ın Tayyip Erdoğan’a yakınlığına değil, bakanlığındaki icraata 
odaklanın.
Size ekmek çıkacak tek yer orasıdır''


<< Önceki Haber Ahmet Hakan'ın o yazısının sebebi belli oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER