Hücreye konan hakime Özer açlık grevine başladı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan eski HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, Bakırköy Cezaevi’nde açlık grevine başladı.

samanyoluhaber.com

Özer'in dilekçelerine cevap verilmemesi ve hücre uygulaması nedeniyle açlık grevine başladığı öğrenildi. Özer’in avukatı Musir Deliduman’ın verdiği bilgiye göre Özer, 9 Eylül’de tek başına bir hücreye konuldu.

DARBENİN SABAHI YÜKSEK YARGIYA OPERASYON YAPILDI

Anayasa Mahkemesi, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Yargıtay, Danıştay üyeleri ve adli idari yargıdaki hakim savcılar, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında darbeyle hiçbir illiyet bulunmamasına rağmen gözaltına alındı. İki ay içinde 3 bin 465 hakim ve savcı açığa alındı. İlk günlerdeki operasyonlarda, 2 Anayasa Mahkemesi Üyesi, 140 Yargıtay Üyesi ve 48 Danıştay üyesi hakkında işlem yapıldı. Hakim ve savcıların 979’u gözaltına alınırken 632’si tutuklanmıştı.

HSYK ÜYESİ SEÇİLİRKEN HAKİM SAVCILARIN ÜÇTE BİRİNİN OYUNU ALMIŞTI

HSYK, seçimleri öncesinde İstanbul’da Bakırköy Çocuk Mahkemesi hakimliği görevinde bulunan Nesibe Özer, 2014’te yapılan son HSYK seçimlerinde 4 bin 545 yargıcın desteğini alarak en yüksek oy alan isimlerden biri olmuştu. Bir önceki seçimlerde 5822 oy almış ve o dönemde HSYK 2. Daire başkanlığı yapmıştı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Nesibe Özer, sırasıyla Ardahan, Çorum, Batman, Mardin, Bakırköy, Eyüp’te hakimliği yaptı. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı da yapan Özer, Çocuk Mahkemesi Hakimliği görevinden sonra HSYK üyeliğine seçilmişti.

tr724.com
<< Önceki Haber Hücreye konan hakime Özer açlık grevine başladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER