Afyon eğitimde geriledi, vali müdürlere kızdı


Afyonkarahisar'ın eğitimde iller sıralamasında alt seviyelerde yer alması Vali Hakan Yusuf Güner'in tepkisini çekti. Milli Eğitim müdürlerine seslenen Güner, "Bakın şu ana kadar kimseye bir soruşturma açmadım, kimseye bir ceza vermedim. Ama beni bazı şeylere zorlamayın lütfen istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Mevlüt Çınar ve şube müdürleriyle bir araya gelen Vali Güner, TUİK'in 'İller Yaşam Memnuniyeti Endeksi' araştırmasında Afyonkarahisar'a ait verileri değerlendirdi. Güner, şehirde çalışma hayatı, sağlık, yeşil alan, sosyal yaşam, güvenlik gibi kriterlerde çok iyi olmasına rağmen eğitimde düşük seviyelerde olmasının üzücü olduğunu söyledi. Güner, "Bizim değer olarak en düşük seviyede olduğumuz değer eğitim değeridir. Eğitim endeksinde 48. sıradayız onun için milli eğitimde görevli müdürlerimizi onun için buraya çağırdım. Yani şu anda 48. sırada olan eğitimimizin, benim zamanımda ilk 20 arasına yükselmesini istiyorum." dedi.

"BÜTÜN YÖNETİCİLERİ İKAZ EDİYORUM"

Bütün okul müdürleri ve yöneticileri ikaz ettiğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, düşük parametrelerin yükseltilmesi talimatını verdi. Afyon Kaliteyi Arttırma Projesi (EKAP) adı altında bir proje başlattıklarını ifade eden Güner, bu proje doğrultusunda gerekli takip, ölçme ve parametrelerin çıkartılıp paylaşılmasını istedi. Mevcut başarıyı yeterli bulmayan vali, ilk 15 hedefi koydu. Milli eğitim camiasının, ilçe müdürlüklerinin EKAP kapsamında brifing vermelerini isteyen Hakan Yusuf Güner, sözlerini şöyle tamamladı: "Ölçüyor muyuz? Değerlendiriyor muyuz? Okul müdürleri gerekli gayreti gösteriyor mu? Değişmesi gereken müdür var mı? Görevinin sona erdirilmesi gereken müdür var mı? Başarıyı arttırabilecek görev verebileceğimiz arkadaşlarımız var mı? Bunların hemen değerlendirmesini yapmanız lazım. Bakın şuana kadar kimseye bir soruşturma açmadım, kimseye bir ceza vermedim ama beni bazı şeylere zorlamayın lütfen istirham ediyorum. Yani ilimizdeki eğitimdeki başarı seviyesini artırmak konusunda sizden destek ve gayret bekliyorum. Siz olmazsanız ben bir şey başaramam."

Afyonkarahisar, TÜİK'in 'İllerin Yaşam Boyu Eğitim Endeksi'nde 48'nci sırada yer almasına karşın, CHP ve eğitim sendikalarının yaptığı araştırmada bu sıranın 71 olduğu açıklanmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Afyon eğitimde geriledi, vali müdürlere kızdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER