Adliyeye sevk edilen 36 kişi 48 saattir ifade veriyor


İzmir'de devam eden 'tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme' davasının soruşturma sürecinde 'usulsüzlük yapıldığı' iddiasıyla gözaltına alınan 36 kişinin, yaklaşık 48 saattir hakimlik sorgusu devam ediyor. Şimdiye kadar 27 kişinin, Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş karşısında savunmasını tamamladığı öğrenildi.

İzmir merkezli 18 ilde, geçen Salı günü 57 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 'askeri casusluk' davası olarak bilinen, 'askeri gizli bilgi ve belge temin etme' davasında yargılanan sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri iddiasıyla aralarında merkez valileri A.K., M.O. ve S..A., halen görevde olan Vali Yardımcısı M.K., Mülkiye Başmüfettişi F.İ., İzmir'de 10 Kasım 2011-12 Şubat 2014 arasında emniyet müdürlüğü yapan A.B.'nin de bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunan 12 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 36 kişi cuma günü saat 08.30 sıralarında adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Okan Bato, 36 kişinin tamamını, ifadelerini almadan tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Cuma günü saat 16.15 sıralarında başlayan hakimlik sorgusu hala sonuçlanmadı. Yaklaşık 48 saattir devam eden hakimlik sorgusunda şimdiye kadar 27 kişinin sorgusunun yapıldığı, 9 kişinin ise henüz sorgu işlemine başlanmadığı öğrenildi. Cuma günü sabah saat 08.30 sıralarında İzmir Adliyesi'ne getirilen 36 kişi, yaklaşık 55 saattir adliyede bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Adliyeye sevk edilen 36 kişi 48 saattir ifade veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER