Abdullah Çatlı mezarı başında dualarla anıldı


Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 03 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı, Nevşehir'deki mezarı başında, 19. ölüm yıldönümü sebebiyle Kur'an ve dualarla anıldı.

Anma programı kapsamında ilk olarak Nevşehir merkezdeki Kurşunlu Camisi'nde mevlit okutuldu. Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan kabri başında programa devam edildi. Programa, annesi Remziye Çatlı, eşi Meral Çatlı ve kızları Gökçen ile Selcen, Haluk Kırcı, aile yakınları ve sevenleri katıldı.

Tören alanına, '3 Kasım 1996 unutmayacağız', 'Kimileri dönemin, Abdullah Çatlı her dönemin kahramanıdır', 'Abdullah Çatlı'yı temiz Anadolu çocuğu olarak tanıdık, umutmayacağız' yazılı pankartlar asıldı. Üzeri Türk Bayrağı ile örtülü kabrin başında Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Hafız Kemikkıran, Abdullah Çatlı için "Sevgili, yiğitler yiğidi, kahraman evladımız, Nevşehir'in yetiştirdiği güzide insanlardan Abdullah Çatlı' ifadesini kullandı.

Duanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Abdullah Çatlı'nın yakın arkadaşlarından Haluk Kırcı "Abdullah Çatlı'nın hayatını kaybetmesinden dolayı üzgünüm. Türkiye büyük bir değerini kaybetmiştir. O değerin acısı her geçen gün yüreğimizde artarak duyuyoruz. Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Son zamanlarda güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonları basından takip ettiğini ifade eden Kırcı "Allah, yiğitlerimize yardım etsin, korusun. Bu memleket hiçbir zaman bölünmeyecek. Türk milliyetçileri olduğu sürece vatan birlik ve beraberliğini devam ettirecektir. Dağlarındaki son operasyonlarla birlikte yurdumuzun her karış toprağı yiğitlerimiz tarafından karış karış taranıyor. Çok başarılı operasyonlar yapılıyor, hepsine başarılar diliyorum. Hepsini Türk milleti olarak yürekten desteklediğimizi belirtmek istiyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Çatlı mezarı başında dualarla anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER