AB heyetinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret


Seçim sürecini gözlemlemek ve görüşmelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Avrupa Birliği (AB) heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Seçim sürecini gözlemlemek ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Ortak Parlamento Üyesi Martina Michels, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komite Üyesi ve AP Kürt Dostluk Grubu Eş Başkanı Marie Christine Vergiat ile AP Kürt Dayanışma Grubu Sorumlusu Maj Aslett Rydbgevg, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

KIŞANAK: ÜZGÜNÜZ, ACIMIZ OLDUKÇA FAZLA

Ziyarette konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Ankara'da barış mitingine yapılan bombalı saldırı sonucu 97 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Üzgünüz, acımız oldukça fazla." dedi. Patlamada yaşamını yitirenlerin Türkiye'nin birçok yerinde toprağa verildiğini dile getiren Kışanak, saldırının pervasızca ve tamamen barışa yönelik olduğunu ifade etti.

MİCHELS: SALDIRININ BARIŞA YAPILDIĞININ FARKINDAYIZ

AB Türkiye Ortak Parlamento Üyesi Martina Michels ise Ankara katliamı dolayısıyla taziye dileklerini ve üzüntülerini Kışanak'a ileterek, bombalı saldırının barışa yapıldığının bilincinde olduklarını dile getirdi. 7 Haziran seçimlerinden önce ve sonra delegasyon olarak bölgede bulunduklarını söyleyen Michels, "O dönemde çok ciddi bir şekilde toplumda barış umutları vardı. Bu umudun şu an ciddi anlamda kırılmış olması çok üzücü. Şimdi de sadece Diyarbakır ve bölge şehirleri değil tüm Türkiye için çok ciddi bir tehlike var." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber AB heyetinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER