28 Şubat davası kararına itiraz edildi

Antalya’da, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyesi bir grup, 28 Şubat davasında verilen karara itiraz etti. Başvuruda, ömür boyu hapis cezası verilen 21 sanığın tutuklanması istendi.

SHABER3.COM

Antalya Adliyesi önünde toplanan grup üyeleri adına konuşan ASDER komite üyesi Hakan Şimşek, 28 Şubat davasında ömür boyu hapis cezası verilen 21 sanığın tutuksuz olarak temyiz sonuna kadar adli takip ve yurt dışına çıkış yasağı konulup, serbest bırakılmasına şaşırdıklarını söyledi.


‘CEZALARIN İNFAZINI GÖREMEDEN YÜREĞİMİZ SERİNLEMEYECEK’


İstinaf Mahkemesi’ne itiraz dilekçelerini sunacaklarını belirten Şimşek, “Bu darbeci zalimlerin, hak ettikleri cezaların infazını görmeden bizim yüreğimiz serinlemeyecektir. Her ne kadar yurt dışı yasağı konulmuş olsa da kaçamayacaklarını kimse garanti edemez. Yoksa bu hainlerin ‘Kaçmayız’ demelerine mi güveniyorlar?” dedi.

28 Şubat döneminde binlerce kişinin mağdur olduğunu söyleyen Şimşek, “21 müebbet mahkumuna karşı on binlerce mağdur adına bizim talebimize kulak verilmesini ve istinaf mahkemesinin bu kararı tutuklanmaları şekline çevirmesini talep ediyoruz. Adalet herkese lazımdır. Güçlülerin hukuku değil, haklıların hukuku geçerlidir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından itiraz dilekçesini istinaf mahkemesine sunuldu.

<< Önceki Haber 28 Şubat davası kararına itiraz edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER