11 şehre 200 bin çınar ağacı dikilecek


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2016 yılını Çınar Yılı ilan ettiklerini belirterek yıl içerisinde 200 bin çınarı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada, çınar ağacının Türk toplumu ve Osmanlı Devleti için apayrı bir yerinin olduğuna işaret ederek, "İhtişamlı ve uzun ömürlü çınar ağaçları adeta Osmanlı Devletiyle özdeşleşmiştir. Osmanlı Devleti de ulu bir çınar görünümünde, ihtişamlı ve uzun ömürlü bir devlet olarak hüküm sürmüştür. Geçmişte çınar ağaçlarıyla bütünleşen İstanbul'umuzu eski günlerine kavuşturarak, çınarlarıyla tekrar anılan bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu sebeple 2016 yılını Çınar Yılı ilan ederek, asırlardır var olan ve ecdadımızın mirası Türkiye'mizin 11 güzide şehirlerinde asırlarca yaşayacak 200 bin çınar dikeceğiz. Bunun 100 bini ise İstanbul'da dikilecek." dedi.

Kalkınmada ormanları lokomotif olarak kullanmak istediklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, "Bu çerçevede 5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman" Projesini de Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte hayata geçireceğiz. Ülke nüfusumuzun 7 milyon 483 bini, yani yaklaşık yüzde 10'u, 22 bin 383 adet orman içi ya da orman bitişiği köylerde yaşamaktadır. Temel gayemiz, ceviz, badem ve fıstıkçamı gibi gelir getirici türlerle bu vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır" dedi. Bu proje ile hedeflerinin atıl durumda olan bozuk ormanları verimli hale getirmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu alanları ekonomiye kazandırarak kırsaldaki vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek istediklerini vurguladı.

CİHAN
<< Önceki Haber 11 şehre 200 bin çınar ağacı dikilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER