Zaman Gazetesi yazarı Bacık: Türkiye demokrasisi zarar görüyor


Zaman Gazetesi yazarlarından Gökhan Bacık, kayyım atanmasına tepki gösterdi. Bacık, "Türkiye demokrasisi zarar görüyor. Türkiye'nin turizm, ihracat sorunlarından bahsediyoruz, bu verdiğimiz görüntü Türkiye'yi nasıl bir yere götürmek istiyoruz, buna cevap teşkil eden durumlar." dedi.

Zaman Gazetesi yazarlarından Gökhan Bacık, Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Her gün ayrı bir problemin olduğuna dikkat çeken Bacık, toplum barışının stres altında olduğunu söyledi. Türkiye demokrasisinin kör topal gittiğini dile getiren Bacık, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Benim de köşe yazarı olduğum ülkede çok uzun yıllar köklü bir katkısı olan Zaman gazetesine yönelik bu dedikodular, bunlar sadece kurumlara zarar vermiyor, Türkiye demokrasisi zarar görüyor. Türkiye'nin turizm, ihracat sorunlarından bahsediyoruz, bu verdiğimiz görüntü Türkiye'yi nasıl bir yere götürmek istiyoruz, buna cevap teşkil eden durumlar. Çok üzücü bir durum ama memleketin altında bulunduğu yüksek stres, toplumsal barışı zedeleyen durumlar bunlar. Devlet çok güçlü, devlet isterse bir kılıf bularak bir kişinin ticaret haberini bitirebilir. Bu yaptıklarınız toplumsal barışa ne kadar zarar veriyor, hiçbir soruşturma olmayan bir gazeteye yönelik bir faaliyet bu strateji toplumsal barışa zarar verecek. Bu tür gelişmelerin zararlarını sadece biz değil, daha sonraki nesiller yüzleşecek. 40 yaşlara geldiğimde daha farklı bir ülke hayal ediyordum."

"GAZETELERİ KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

Zaman Gazetesi yazarı Mehmet Çetingüleç de kayyım atanmasına tepki gösterdi. Çetingüleç, "Gazeteleri kapatmak çözüm olamaz. Demokrasinin giderek kaybolduğu bir dönemde yaşıyoruz. Türkiye demokrasi açısından ileride çok iyi anılmayacak şeyler. Umarız daha büyük hatalar yapılmadan geri dönülür." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Zaman Gazetesi yazarı Bacık: Türkiye demokrasisi zarar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER