İrfan Fidan operasyonu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hareket ettiğini belirtti.

SHABER3.COM

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Yargıtay'da Anayasa Mahkemesi (AYM) üye seçiminin geçen ay Yargıtay üyeliğine tayin edilen İrfan Fidan için ertelendiğini söyledi.

AYM üyeliğine adaylığını ilan eden Yargıtay üyelerinin baskı ile adaylıktan çekilmeleri istendiğini kaydeden Yeneroğlu, "Gözümüzün önünde yapılan operasyonla, Yargıtay üyelerinin çoğunluğunun hiç tanımadıkları bir adaya talimatla oy vermeleri beklenmektedir." dedi.

ERDOĞAN, İRFAN FİDAN'I GEÇEN AY YARGITAY'A TAYİN ETTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen ay Yargıtay Üyesi seçilen ve AYM üyeliğine aday olan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'a dair tartışmalar sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 2 Aralık'ta yapılması gereken seçimin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını gerekçesi ile 17 Aralık'a ertelendiği açıklansa da esas sebebin Fidan'ın adaylığı olduğunu belirtmişti.

Yargıtay'daki AYM üyeliği seçiminde en güçlü adaylar arasında gösterilen eski HSK üyelerinden ve Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi Üyesi İsa Çelik, Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi Üyesi Mikail Özdemir, Yargıtay üyesi Yusuf Kuzu'nun İrfan Fidan'ın adaylığını koymasının akabinde adaylıktan çekilmesi de tartışmaları beraberinde getirmişti.

"TALİMATLA OY VERMELERİ İSTENİYOR"

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Anayasaya göre Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılacak seçimde en çok oy alan 3 aday Cumhurbaşkanı'na sunulur, Cumhurbaşkanı bu 3 kişi arasından birisini Anayasa Mahkemesi üyesi olarak seçer. Demokratik bir ülkede bir adayın ilk üçe girebilmesi için uzun yıllar Yargıtay'da görev yapması yahut da nitelikleri ve erdemleriyle ön plana çıkması gerekir."

"Bizde ise, gözümüzün önünde yapılan operasyonla, Yargıtay üyelerinin çoğunluğunun hiç tanımadıkları bir adaya talimatla oy vermeleri beklenmektedir." diyen Yeneroğlu, "Talimatla oy kullanan Yargıtay üyelerinin birçok davada da talimatla oy kullanmış olabilecekleri açıktır." dedi.
<< Önceki Haber İrfan Fidan operasyonu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER