Yeşil Çevre'ye 13 milyon dolarlık ilave yatırım


Bursa'da KOSAB, GÜSAB, Barakfakih Sanayi Bölgesi, Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsu ilçe yerleşim alanları ve İsabey bölgesindeki endüstriyel sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, arıtma kapasitesini 52 binden 150 bin metreküpe çıkarttı.

Arıtma tesisinde hizmete alınan ilave yatırımlar yapılan törenle birlikte açıldı. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi'nde yapılan son yatırımın toplam maliyeti 13 milyon dolar iken, tesisin toplam yatırım maliyeti de 27 milyon dolara ulaştı.

15 AYDA TAMAMLANDI

Toplam 13 milyon dolarlık bir ilave yatırımın hizmete alındığı belirten Yeşil Çevre Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça, "2012 yılında hazırlıklarına başladığımız bu projeler, ihale aşamasından sonra 18 aylık inşaat süresini kapsayan bu projemiz sayın valimizin talimatları doğrultusunda ve yüklenici firmamız Arbiogaz'ın üstün gayretleriyle 15 ayda tamamlandı." dedi.

BTSO Başkanı ve Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Burkay da "Bursa'daki tüm dinamiklerin sahiplendiği ve içinde aldığı Bursa'nın doğu bölgesinde endüstriyel ve evsel atıkların dönüştürüldüğü bir tesis burası. Bu projede finansman, sanayici dostlarımız tarafından sağlandı. Büyükşehir Belediyesi BUSKİ aracılığıyla da evsel atıkların arıtılmasında önemli bir ortağı." şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'nın ticaret, tarım, turizm ve endüstri şehri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bursa, bir yandan büyüyor, bir yandan da sorunlarının çözümü için çalışıyor. Düne kadar derelere akan kanalizasyonlar, kolektörlerle toplandı. Sanayicilerimizin atıklarını da aldık Bursa, Bursa'ya yakışır hale geliyor."

"YÜZDE 98 SEVİYESİNDE BİR ARITMA YAPACAĞIZ"

Tesisin yüzde 98 seviyelerinde bir arıtma yapacağını söyleyen Bursa Valisi ve Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu, tesisin 1998'de sanayicilerin bir araya gelerek, imece kültürüyle yapıldığını söyledi.
Bundan sonra herkesin az kirleterek atığını da arıtacağını kaydeden Vali Karaloğlu, "Yeşil Çevre'nin 50 bin metreküplük arıtma kapasitesi yetmiyordu. Şimdi şu an 150 bin metreküpe çıkabilecek altyapı oluşturuldu. Bugün itibariyle yüzde 98 seviyelerinde arıtma yapacağız. Yeşil Çevre'nin hedefi, arıtılan suların sanayide proses, tarımda da sulama suyu olarak kullanmak." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yeni tesis hizmete açıldı. Törene katılan protokol adına birer ağaç dikiminin ardından tesis gezildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yeşil Çevre'ye 13 milyon dolarlık ilave yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER