Yeşeren Ümitler belgeseli yeni bölümleriyle geliyor

Yeşeren Ümitler belgeseli yeni bölümleriyle İnancın ve Kültürün merkezi Mehtap tv de başlıyor…

Yeşeren Ümitler belgeseli yeni bölümleriyle geliyor

Yapımcılığını ve metin yazarlığını Veysel Karani Gümüşdereli’nin üstlendiği belgesel, Yönetmen Emine Ulu- Derya Atalay, Kameraman ve görüntü yönetmeni Sait Küçükşahin, kurgu yönetmeni Ferhat Şahin’den oluşan tecrübeli bir ekip tarafından hazırlandı. 

Eğitim sevdalılarının peşinden binlerce kilometre gidildi, aylarca çekimler gerçekleştirildi, yüzlerce insanla görüşüldü, röportajların hepsinin deşifreleri yapıldı-okundu ve önce senaryoya ardından da belgesel filme dönüştürüldü.

Yeşeren Ümitler belgeseli gerçekleşen bir hayalin hikâyecisi aslında: Dünyanın dört bir tarafında yaşanan, yaşanıyor olan… Bir sevgi ikliminde barışla tüllenen hayalin… Şimdiye kadar farklı farklı rivayetlerle anlatılan destanın bir bütünü var bu belgeselde. Bu bütünde herkesin kendisine dair bir parça bulması mümkün.. 

İnsanlık adına yaşatma idealiyle koşanların beklentisizlikleri, fedakârlıkları, sevgiyle yoğrulmaları ve hayata tutunmaları…

Son zamanlarda farklı anlatılmaya çalışılsa da bu belgeselde eğitim gönüllülerinin gerçek halleri var. Ne yaptıkları, ne yapmaya çalıştıkları, Türkiye sevdaları, insanlara sadece iyiliği anlatmaları var. Bir anlamda bütün iftiralara da cevap veriyorlar…

Yeşeren Ümitler’de bu sezon şu anda bile çalkantılar içerisinde olan Yemen iki bölüm, kapı komşumuz Gürcistan 4 bölüm ve çok uzaklardan bir kıta; Avustralya 4 bölüm halinde yer alacak.  Ülkelerde yaşanan ilk günler, karşılanışlar, okul açma döneminde yaşanan sıkıntılar, fedakârlıklar bütün kurumlarıyla Yeşeren Ümitler belgeseli ile seyredilebilecek. 

İlk olarak yayınlanacak olan Yemen’in, bizim kültürümüzde önemli bir yeri bulunuyor. Unutulmuş hatıraların yeniden canlandığı bu bölümlerde Osmanlı torunları da tanıtılacak. Arap baharının yansımaları sert bir şekilde yaşandığı dönemde bile ülkeyi terk etmeyen eğitim gönüllülerinin fedakârlığı hala dillerde. Kaldı ki şu anda da Yemen çatışmaların ortasında. Başta Türkiye olmak üzere bütün ülkeler vatandaşlarını ülkeden çekmişken Yemen Uluslar arası Türk kolejlerinin öğretmenleri hala görevlerinin başında. Bir anlamda ideallerini asla terk etmiyorlar. Bu bile başlı başına bir hikâye aslında…   

Yeşeren Ümitler Yemen’in anlatıldığı yeni bölümüyle Bu akşam Samanyolu Televizyonundaki Kamp Saati programının hemen ardından 23.30 da Mehtap Tv de ekrana gelecek.

<< Önceki Haber Yeşeren Ümitler belgeseli yeni bölümleriyle geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER