Uludağda kış sezonu tedbirleri

Uludağda kış sezonu tedbirleri -Bursa Valisi Harput: Uludağda, yerli ve yabancı turistlerin tatillerini güven içinde geçirmelerine yönelik her türlü tedbir alındı


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağda, yerli ve yabancı turistlerin tatillerini güven içinde geçirmelerine yönelik her türlü tedbirin alındığını bildirdi.
     Harput, Uludağda kış sezonunun açılması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış sezonu ile beraber valiliğin himayesinde, kontrolünde, denetiminde ve koordinesinde Uludağa gelen yerli ve yabancı çok sayıda turistin emniyetle tatillerini geçirebilmeleri için her türlü tedbirin alındığını belirtti.
     Kayak ya da dağ yürüyüşü yaparken meydana gelen kaybolma vakalarının en çok karşılaşılan problemler olduğunu vurgulayan Harput, bu konuda ilgili birimlerin 12 ay görev yaptığını, ancak kış mevsiminde adeta alarma geçtiklerini ve izinlerinin tamamıyla kaldırıldığını bildirdi.
     Harput, jandarmanın iki adet kurtarma timinin, İl Özel İdaresinin malzeme takviyesiyle Türkiyenin en profesyonel ve en donanımlı kurtarma birliği ve timi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ben o manada Bursa Valisi olarak övünç duyuyorum. Arkadaşlarımız gerçekten büyük bir özveriyle büyük bir inanç ile büyük bir cesaret hizmeti yapıyorlar. Yine jandarmamız ile beraber Sivil Savunma, Afet Kurtarma birliklerimiz aynı şekilde jandarmanın paralelinde 24 saat olağanüstü bir hizmet anlayışı ile aynen jandarmamız ile beraber omuz omuza sırt sırta, her vatandaşımızın başına gelebilecek her türlü sıkıntı anında giderilmesi için büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedirler. Onlar da bu manada yine aynı şekilde her türlü donanıma sahiptirler. Araç, gereç, malzeme noktasında hiçbir sıkıntımız yoktur. Uludağa gelecek vatandaşlarımızın bu manada emin olarak gelmeleri ve herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya geldiklerinde özellikle 156 gibi çok pratik aranacak bir telefonu arayarak hemen yardım istemeleri ve kendilerine en kısa zamanda yardımın geleceğinin habercisi olacaktır. Bunu özellikle İl Valisi olarak bildirmek isterim.
     Zaman zaman karşı karşıya kalınan acı olaylarda bazı yanlışlıklar yaşandığına da değinen Harput, dağda kaybolan bir vatandaş ile telefonla irtibat kurulduğunda kendisinden bulunduğu yerin koordinatlarının istendiğini hatırlattı. Harput, şöyle devam etti:
     Bu vatandaşımız olabildiğince bu bilgiyi verdikten sonra bulunduğu yerden ayrılmaması lazım. En kısa zamanda, en geç yarım saat içerisinde oraya icabında helikopter ile vatandaşlarımızı kurtarabilmek için havadan indirme yapmak suretiyle bulunduğu yere kurtarma birliğini götürebiliriz. Ancak zaman zaman bizden yardım isteyen vatandaşlarımız yardım istedikten sonra bulunduğu yeri terk ediyor. Bu kez zaten yolu kaybettiği için daha uzaklara gidiyor ve vatandaşımızı bulmak bazen mümkün olmayabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu şekilde defalarca bulunduğu yeri terk ettiği ve bulunamadığı için hayatını kaybeden vatandaşlarımız olmuştur. Onun için vatandaşlarımızdan iki konuyu özellikle rica ediyorum; birincisi, yardım talep ettikten sonra bulunduğu yerde hareket etmek suretiyle kendisine gelecek arama kurtarma birliğini beklemeli. İkincisi, vatandaşımız bazen kendi imkanlarıyla paniğe düşüp kayboldum zannediyor jandarmayı ve arama kurtarma birliğini haberdar ediyor, bulunduğu yeri de bildiriyor. Vatandaşı kurtarmaya jandarmamız gidiyor, fakat vatandaşımız daha sonra nereye geldiğini fark ediyor, doğru yolu buluyor ve kurtuluyor, ama kurtulduğunu bildirmiyor. Tehlikeye düştüğünde haber veriyor, ama kurtulduğunda haber vermiyor. Bu defa jandarmamız ya da arama kurtarma birlikleri saatlerce vatandaşı arıyor. Bu tabii oraya giden jandarmamıza ve arama kurtarma birliklerimize karşı büyük bir haksızlık ve insafsızlıktır. Bu sorumluluğu ve bu duyarlılığı da vatandaşlarımızdan bilhassa göstermesini istiyorum.
     Vali Harput, yeni sezonun açıldığını vurgulayarak, Uludağda, şu anda 140 santimetre civarında kar vardır. Ülkemizin en fazla kar alan dağı Uludağımızdır. Yeni sezonun başlaması dolayısıyla hem Bursamıza hem de dışarıdan gelen tüm vatandaşlarımıza iyi bir kış sezonu, kazasız, belasız, huzurlu, mutlu bir gelecek yıl diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağda kış sezonu tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER