Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Obruk, başkanlık için yeniden aday olacağını açıkladı


AYDIN (A.A) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, başkanlık için yeniden aday olacağını açıkladı.
     Sökesporun sualtı takımı yöneticilerini ziyaret eden Obruk, TSSF Olağan Genel Kurulunun ekim ayı sonu veya kasım ayı başlarında yapılmasının planlandığını belirterek, Genel kurul öncesi ziyaretlerim sürüyor. Yeni dönem için başkanlığa adayım dedi.
     Obruk, federasyonun çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:
     12 branşta 300 dalış, 130a yakın tescilli kulübe sahibiz. Sualtı sporlarının yapısal alanı çok geniş. Uluslararası alanda 60 federasyon var ve biz bu 60 federasyon içinde hep birinciyiz. Bizim seviyemize ulaşan federasyon yok. Başarılıyız ve bu başarı tek başına olmuyor. Bu bir ekip işi. Terör bölgelerine hizmet götürdük. Yani sadece Akdeniz ve Egede değiliz. Çok eksiğimiz, birçok projemiz var.
     Obruk, Türk karasularında balık popülasyonunun az olduğunu kaydederek, Sanayi atıklarının yarattığı kirlilik, illegal avcılık ve dinamitle balık avcılığı Türk karasularındaki balık popülasyonunu azaltıyor. Dalış turizmini geliştirmek zorundayız. Bunun için denizlerimizi korumak durumundayız diye konuştu.
     Obruk, yeni dönemde sualtı sporlarının Türk devletlerinde tanıtımı ve yaygınlaşması için de çalışacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz / Halil Şahin / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER