TTKdaki metan gazından etkilenme

TTKdaki metan gazından etkilenme -TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 8 işçinin ailesine maaş bağlandı


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 8 işçinin ailesine maaş bağlandı.
     Sosyal Güvenlik Kurumu (SKG) İl Müdürlüğü, maden ocağının eksi 630 kodunda meydana gelen iş kazasının ardından yaşamını yitiren 8 madencinin ailelerine bağlanacak ölüm maaşlarıyla ilgili işlemleri tamamladı.
     SGK İl Müdürü Kamuran Öner, yaşamını yitiren maden işçisi Yüksel Kocanın evini ziyaret ederek eşi Arife Kocaya, ölüm maaşı belgesini teslim etti.
     Arife Koca, 544 lira 96 kuruş olarak 19 Şubattan itibaren almaya başlayacağı ölüm maaşı belgesini zarf içinde SGK İl Müdürü Önerden teslim aldı.
     Öner, ziyarette yaptığı konuşmada, SGK olarak maaş belgesini teslim etmek için aileleri ziyaret ettiklerini söyledi.
     Gideni geri getirmenin mümkün olmadığını ifade eden Öner, Müfettiş raporu tamamlanır tamamlanmaz ölüm geliri adı altındaki ikinci aylığınız da tamamlanacak ve iki maaşın toplamını almaya devam edeceksiniz. Allah tekrar sabır versin. Yapacak bir şey yok. Fakat yine de acı günde de olsa sosyal güvenliğin önemi belli oluyor. Sosyal güvenlik olduğu için en azından geride kalanlara bir hak doğuyor. Şehidimiz bizimdir. Sizin taleplerinizi emir olarak telakki edeceğiz. Herhangi bir sorununuz olduğunda bize ulaşabilirsiniz diye konuştu.
     Eşini ve oğlunu maden ocağında kaybettiğini ifade eden Yüksel Kocanın annesi Hayriye Koca (59), oğlunun babasıyla aynı kaderi yaşadığını belirterek, Babası Hasan Kocayı 33 yaşındayken 30 yıl önce maden kazasında kaybetmiştik. 30 yıl sonra aynı acıyı tekrar yaşadık. Sözün bittiği yer. Yapacak hiçbir şeyimiz yok dedi.
     Madencinin eşi Arife Koca da çocuklarını madene çalışmaya göndermeyeceğini vurgulayarak, Çocuklarım inşallah okuyacaklar ve ben de bunun için elimden geleni yapacağım şeklinde konuştu.
     Ziyaretin ardından Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, acı bir olay yaşanmasına rağmen ailelere karşı üzerlerine düşen görevi yapmanın rahatlığı içerisinde olduklarını vurguladı.
     Yaşamını yitiren 8 madencinin sosyal güvenlik kapsamında olduğu için ailelerine ölüm aylığı bağladıklarını anlatan Öner, şunları kaydetti:
     Ayrıca bu işçilerimize ölüm aylığının haricinde herhangi bir iş kazası neticesinde vefat edenlere yönelik ölüm geliri var. Müfettiş raporları tamamlandıktan sonra ikinci maaşları da ailelere vereceğiz. Kurum olarak en azından hak sahiplerine karşı üzerimize düşeni yapmanın rahatlığı içerisinde olacağız. Bu maaş meblağları, kişilerin kazanç toplamlarına göre değişiyor. Yani ölüm aylığı maaşları 524 lira ile bin 100 lira arasında değişen bir aralıktadır. Ancak bunlara ikinci maaşlar da eklenince meblağ daha da yükselecek. Hak sahibi ailelerimiz, bin lira ve üstünde maaş alacaklar.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TTKdaki metan gazından etkilenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER