Tersanelerin faaliyetlerini durdurduğu iddiası

Tersanelerin faaliyetlerini durdurduğu iddiası -Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi Genel Koordinatörü Biçer: -Tersanelerimizin durumunu ve bizim teknik çalışmalarımızın yanı sıra son temaslarımızı bilmeden yapılan açıklamalar bize zarar v


ZONGULDAK (A.A) - Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi Genel Koordinatörü Avni Biçer, tersanelerin faaliyetlerini durdurduğu iddiasıyla ilgili Tersanelerimizin durumunu ve bizim teknik çalışmalarımızın yanı sıra son temaslarımızı bilmeden yapılan açıklamalar bize zarar veriyor dedi.
     Biçer, düzenlediği basın toplantısında, Ereğlideki tersaneler bölgesinin önümüzdeki aylarda yabancılarla yapılacak anlaşmalarla önemli bir gelişmeye sahip olacağına dikkati çekti.
     Devletin tersaneler bölgesinde işini layıkıyla yapan firmalara desteği bulunduğunu ifade eden Biçer, şöyle konuştu:
     Ustaoğlu tersanesi olarak son günlerde Ereğli Tersane Yerleşik Tersanelerin durumlarıyla ilgili yerel ve ulusal gazetelerin yanı sıra televizyonlarda açıklamalar duyuyoruz. Yapılan açıklamaları incelediğimiz zaman halkın özgür, doğru ve kaynağından haber alma özgürlüğüne katkıda bulunmak amacıyla bu açıklamayı gerçekleştirdik. Bir gazetede yer alan habere göre tersanemizin faaliyetini durdurduğu ifade edilmektedir. 2008 yılından bu yana yani krizin başladığı ve en ağır etkilerin hissedildiği dönemde bile tersanemiz faaliyetlerini durdurmadı. Tam tersine Ar-Ge çalışmalarıyla ve yabancı ortaklarıyla büyük bir çalışma içerisine girdik. Krizin başlamasıyla tersanecilik ve gemi sektörü çok büyük bir değişim geçirdi. Bir dönem çelik tekne, kavuk gövde inşaatlarıyla son derece yoğun olan talepleri karşılamak için bir sürü tersane yapıldı. Bu işin uzmanı olan olmayan, büyük kapasiteli olan olmayan bütün insanlar bu sektöre girdi ve yatırım yaptı. Ancak bu şişirilmiş ve daha sonra ortadan kalkan talepten sonra gerçekten tersanecilik sektörünü birebir meslek edinmiş kuruluşlar ayakta kaldı. Faaliyetlerine disiplin, vizyon ve misyon içerisinde devam etmektedir.
    
     -Yazılan haberler bize zarar veriyor-
    
     Ustaoğlu tersanesinin imza aşamasında olan 2 sözleşmesi olduğuna dikkati çeken Avni Biçer, Ben üzülerek ifade ediyorum ki ulusal basında çıkan ve tamamen yersiz olan tersanemizin faaliyetini durdurduğu haberinin sehven yazıldığını düşünüyorum. Ereğli tersaneler bölgesi önümüzdeki dönemlerde yabancılarla yapılacak partner anlaşmalarıyla son derece güzel bir gelişmeye sahip olacak. Tersanelerimizin durumunu ve bizim teknik çalışmalarımızın yanı sıra son temaslarımızı bilmeden yapılan açıklamalar bize zarar veriyor diye konuştu.
     Devletin tersanelere desteği olduğunu vurgulayan Biçer, sözlerini şöyle tamamladı:
     Biz bunları bugüne kadar açıklamadık. Ama bu haberler bizi mecbur etti. Haberler olumsuz çıkınca imzalanması için hazırlanan sözleşmeler armatörlerimizin önüne gittiği zaman bizim yaşadığımız zararı düşünemezsiniz. Yabancı sektörün Türkiyeye ve özellikle Ereğli tersaneler bölgesine çekebilmek için 2 yıldır çalışıyoruz. Bu bölgenin liderliğini yapmaya çalışıyoruz. Yerel yöneticilerimizden isteğimiz lütfen doğru haberi kaynağından alarak basına bilgi verin.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tersanelerin faaliyetlerini durdurduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER