Tarsus Kaymakamı Güldibi ve AK Parti

Tarsus Kaymakamı Güldibi ve AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, Bilim ve Sanat Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, üstün zekalı öğrencilerin yararlanacağı Hediye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezinin inşaatında incelemelerde bulundu.
     Güldibi, Bilim ve Sanat Merkezinin zemin artı 2 kattan oluşacağını, Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından belirlenen üstün yetenekli öğrencilerin sahip oldukları yeteneklere göre bu merkeze yönlendirileceklerini söyledi.
     Şu ana kadar 120 üstün yetenekli çocuğun belirlendiğini ve bu öğrencilerin 3 dönem halinde, yetenekli oldukları sanat, müzik, spor gibi dallarda geliştirileceklerini ifade eden Güldibi, merkeze bu yıl öğrenci alınacağını ifade etti.
     Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da, üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesini öngören Bilim ve Sanat Merkezinin inşaatının birkaç ay içerisinde tamamlanarak, hizmete gireceğini kaydetti.
     Mersin Özel İdaresi bütçesinden sağlanan parayla yapılan merkezin 3 bin 160 metrekare kapalı alana sahip olduğunu dile getiren Uzun, Bodrum katta revir, kütüphane, oyun ve gösteri salonu, sığınak ile spor alanı yer alacak. Zemin katta ise laboratuvarlar, resim odası bulunacak. 1. katta optik matematik ve bilgisayar laboratuarları yer alacak. Merkezin 2. katında ise elektrik-elektronik, masaüstü yayıncılık, rehberlik ve danışmanlık, bilim ile sanat çalışma odaları, bireysel müzik aletleri odaları bulunacak. Merkezin bahçe kısmında ise otopark ve çok amaçlı tören alanı yer alacak dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamı Güldibi ve AK Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER