Suriyedeki olaylar, sıfır noktasında Ekimi etkilemedi

Suriyedeki olaylar, sıfır noktasında Ekimi etkilemedi -Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalar sınır hattında yaklaşık 60 kilometrelik araziye sahip Türkiyenin en büyük tarım işletmesi konumundaki Ceylanpınar Tarı


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmaların sınır hattında yaklaşık 60 kilometrelik araziye sahip Türkiyenin en büyük tarım işletmesi konumundaki Ceylanpınar Tarım İşletmesinde tarımsal faaliyetleri etkilemediği bildirildi.
     Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Halis Bilden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 10 günde sınır bölgesinde istenmeyen olayların meydana geldiğini hatırlattı.
     Rasulayn bölgesinde çatışma ve hava operasyonlarının gerçekleştiğini anımsatan Bilden, olaylara rağmen sınır hattındaki Ceylanpınar Tarım İşletmesinde çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
     Halis Bilden, 1 milyon 761 bin dekar arazisiyle Türkiyenin en büyük tarım işletmesi konumundaki işletmede, sınıra sıfır noktada bir taraftan mısır hasadı diğer yandan ekim çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Şu anda işletmemizde ikileme işlemi yapılıyor. Bizim, Ceylanpınar işletmemizde Suriye ile 60 kilometrelik sınırımız var. Sınıra sıfır noktada da bizim işlerimizin devam etmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız sınırın 5-10 metre gerisinde çalışmalarını yürütüyor. Askeriyemizin kulübesi var, tanklarımız devriye geziyor.
    
     -Güvenlik problemi yok
    
     Söz konusu işletmede son iki haftada yaklaşık 500 bin dekar arazinin ekiminin yapıldığını bildiren Bilden, şöyle devam etti:
     Şu anda sınır hattında 200 bin dekar civarında da ekim yapacağımız alan var. Bir hafta içerisinde de arkadaşlarımız bunu bitirecektir. Bu çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımız, Kaymakamlığımızla sürekli irtibat halindeler. Herhangi bir güvenlik problemimiz yok, biz işlerimizi yürütüyoruz.
     Bilden, söz konusu işletmede 2 bin 500 civarında personelin çalıştığını belirterek, Ceylanpınar demek TİGEM demektir, ilçeyi TİGEMsiz düşünmek mümkün değildir dedi.
     Sınır hattındaki çalışmaları koordine eden makine şefi Berivan Aktaş da şu anda toprağı ekime hazırladıklarını ifade ederek, Sıfır noktasındayız, vatanımız için çalışmaya devam ediyoruz. Burada marinalarda aksaklık olmasın diye her şeye rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyedeki olaylar, sıfır noktasında Ekimi etkilemedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER