Sualtı sporları

Sualtı sporları -Federasyon başkanlığına Ahmet İnkılap Obruk yeniden seçildi -Obruk: 4 yıl önce binanın temellerini attık, duvarlarını çıkmaya başladık, bu artık benim ustalık dönemim -Su kayağı ve jetski branşları iade edildi


ANKARA (A.A) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) başkanlığına, Ahmet İnkılap Obruk yeniden seçildi.
     Büyükhanlı Park Otelde düzenlenen ve mevcut federasyon başkanı Ahmet İnkılap Obruk ve Aşkın Canbazoğlu olmak üzere iki adayın yer aldığı TSSF 3. Olağan Genel Kuruluna, 141 delege katıldı. 127 delegenin oy kullandığı genel kurulda 81 oy alan Obruk, federasyon başkanlığı görevine 3üncü kez getirildi. Diğer başkan adayı Aşkın Canbazoğlu ise 45 oyda kaldı. Seçimde 1 oy geçersiz sayıldı.
     Obruk, seçimden önce yaptığı konuşmada, göreve geldiği ilk dönemde yeni bir temel attıklarını, ikinci dönemde ise karşılarına çıkan özerkleşme nedeniyle mevcut temeli yıkıp, yeni bir temel inşa ettiklerini ifade etti. Artık binanın duvarlarını çıkmaya başladıklarını belirten Obruk, Bu artık benim ustalık dönemim dedi.
     Konuşmasına, federasyonun genel yapısı ve son 4 yılda yapılan faaliyetleri anlatarak devam eden Ahmet İnkılap Obruk, Ben yüksek mimarım. Federasyonumuzu da mimar gibi şekillendiriyoruz. Yeni yeni birçok köprüler kurduk, dolu dizgin gidiyoruz. Gelin köprüyü geçerken at değiştirmeyelim dedi.
     Obruk, önceki genel kurulda söz verdikleri üzere, uluslararası federasyonların yönetimine girmeyi başardıklarını belirtti. Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) ile Dünya Cankurtarma Federasyonunun (ILS) yönetim kurulunda görev aldığını ifade eden Obruk, yeni dönemde başlatacakları bir projeyle de CMASta üstlendiği görev çerçevesinde bazı projelere imza atacaklarını, Nisan ayında CMASın yeni yapılanmasında Türkiye olarak birçok isimle yer alacaklarını ifade etti.
     Terörün yoğun yaşandığı doğu illerinde başlattıkları projeyle birçok genci sualtıyla tanıştırdıklarını belirten Obruk, Biz batının veya Akdenizin değil, Türkiyenin federasyonuyuz dedi.
     Ahmet İnkılap Obruk, federasyonlar arasında özerkliğe en çok yakışan olduklarını savundu. Obruk, gelirlerinin yüzde 5ini genel müdürlükten alıp, buldukları sponsonlarla kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış bir federasyon olduklarına dikkati çekti.
     Diğer aday Aşkın Canbazoğlu da Bodrumda sualtı arkeoloğu olduğunu belirterek, başkan seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini anlattı. Canbazoğlu, seçimin hayırlı olmasını diledi.
    
     -Su kayağı ve jetski branşları iade edildi-
    
     Bu arada, TSSFnin 12 branşından 2si olan su kayağı ve jetskinin federasyonun bünyesinden çıkarılması için önerge verildi. Önerge, oybirliğiyle kabul edildi.
     Böylece iki branş da Spor Genel Müdürlüğünün belirleyeceği başka bir federasyonun çatısı altında faaliyetini sürdürecek.
    
     -Federasyon yönetimi-
    
     Yönetim, disiplin ve denetleme kurulları şu isimlerden oluştu:
     Yönetim Kurulu: Şamil Aktaş, Ahmet Al, Yunus Alışkan, Sebahattin Çay, Ali Rıza Çobanoğlu, Devrim Çorbacıoğlu, Birol Çotuk, Volkan Ercan, Mehmet Gözar, Özhan Meriç, Şahin Özen, Bedri Sincar, Nurdan Tarar ve Çağrı Türkkorur
     Denetim Kurulu: Erdinç Gökhan ve Muzaffer Yalçın
     Disiplin Kurulu: Ahmet Ali Banzaroğlu, Bülent Koltukoğlu, Aykut Okur, Tülin Sargut ve Mehmet Varol
    
     -Notlar-
    
     Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da oy kullanan delegeler arasındaydı.
     Divan başkanlığını Şamil Aktaşın yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları oybirliği ile ibra edilirken, yeni ana statü de kabul edildi.
     Federasyonun 2 yıllık tahmini bütçesi ve faaliyet programı kabul edildi.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER