Sosyo

Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması -2011 yılı değerlendirmesinde, Zafer Kalkınma Ajansı illerinin sıralamada yükseldiği belirlendi -Manisa 23, Uşak 25, Kütahya 38, Afyonkarahisar 43üncü sıralarda yer aldı


KÜTAHYA (A.A) - Zafer Kalkınma Ajansı kapsamındaki illerin, Kalkınma Bakanlığınca açıklanan geçen yıla ait İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmasındaki (SEGE) yerleri, 2003 yılındaki değerlendirmeye göre yükseldi.
     Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı, son olarak 2003te yayımlanan araştırmayı güncelleyerek, sonuçlarını açıkladı.
     Güncellemeye göre, Zafer Kalkınma Ajansı kapsamındaki illerden Manisa 25incilikten 23üncülüğe, Uşak da 30unculuktan 25inciliğe, Kütahya 40ıncılıktan 38inciliğe, Afyonkarahisar da 44üncülükten 43üncülüğe yükseldi.
     Uşakın 5, Kütahya ve Manisanın ikişer, Afyonkarahisarın bir sıra yükseldiği belirlendi.
     İllerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesi doğrultusunda hazırlanan ve nisan ayında açıklanan yeni teşvik sisteminde Manisa ve Uşak 3üncü, Afyonkarahisar ve Kütahya ise 4üncü teşvik bölgelerinde yer almıştı.
     Araştırmada illerin gelişmişlik düzeyleri farklı alanlardan seçilen değişkenler yardımıyla ölçüldü. Bu ölçüm ve analizler sonucu il sıralamaları yapıldı ve aynı özelliklere sahip il grupları belirlendi. SEGE çalışmasının sonuçları özellikle bölge, il ve ilçe düzeyinde karşılaştırmalı politika tespiti ve uygulamasında kullanılıyor.
     Kalkınma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yayımlanan açıklamaya, internette http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/view/14197/BASIN_A%C3%87IKLAMASI-sege_2011-v6.p df linkinden ulaşılabiliyor.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER