Somadaki kömür madeni yangını

Somadaki kömür madeni yangını -Yangında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Murat Yılmaz, Kütahyanın Tavşanlı ilçesinde toprağa verildi


KÜTAHYA (A.A) - Manisanın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait kömür madeninde çıkan yangında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Murat Yılmaz (31), Kütahyanın Tavşanlı ilçesinde toprağa verildi.
     Somanın Darkale köyünde 3 gün önce özel bir işletmeye ait kömür madeninin 250 metre derinlikteki kömür ayağında, yanıcı tozların tutuşması sonucu çıkan yangında ağır yaralanan ve kaldırıldığı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitiren Yılmazın cenazesi, ailesi tarafından hastane morgundan alındı.
     Yılmazın cenazesi, Kütahyanın Tavşanlı ilçesine getirildi.
     Burada, Hacı Veyis Camisinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tavşanlı Asri Mezarlığında, yine 2008 yılında Somada bir madende hayatını kaybeden abisi Ali Yılmazın yanına defnedildi.
     Cenaze törenine, Yılmazın yakınları ile Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, Maden-İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman ve vatandaşlar katıldı.
     Somanın Darkale köyünde 11 Kasımda özel bir işletmeye ait kömür madeninin 250 metre derinlikteki kömür ayağında, yanıcı tozların tutuşması sonucu çıkan yangında 2si ağır, 9 işçi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Somadaki kömür madeni yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER