Sivassporda Trabzonspor maçı hazırlıkları

Sivassporda Trabzonspor maçı hazırlıkları -Teknik direktör Çalımbay: Tek düşüncemiz galibiyet. Başka bir düşüncemiz yok


SİVAS (A.A) - Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçını kazanmak istediklerini belirterek, Tek düşüncemiz galibiyet. Başka bir düşüncemiz yok dedi.
     Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, takımın son haftalardaki performansını değerlendirdi. Zorlu bir periyottan çıktıklarını ifade eden Çalımbay, Çünkü hem lig hem de Türkiye Kupasını götürmeye çalıştık. 20 günde 7 maç yaptık. Çok zor ve kısa dönemlerde maçlar oynadık diye konuştu.
     Türkiye Kupasında iyi giderken ligde zaman zaman beklemedikleri sonuçlar aldıklarını anlatan Çalımbay, Son maçlarımıza baktığımız zaman sadece 1 mağlubiyet aldık. Her şeye rağmen Türkiye Kupasında istediğimiz yere geldik. Önemli olan oynayacağımız maç. Ondan sonra o turu da geçtiğimiz zaman finale gideceğiz dedi.
     Devre arasında istedikleri transferleri yapamadıklarını dile getiren Çalımbay, Maddi sıkıntı ve başka nedenlerden dolayı istediğimiz transferleri tam zamanında yapamadık. En son Sercan ve Arkadiusz Piechi aldık. İkisi de hazır değil. Sercanı hazır hale getirmemiz gerekiyordu. Arkadiusz Piech de zaten takımı tanımıyor. Ona da belli bir zaman gerekiyor değerlendirmesinde bulundu.
     Yeni transferlerden Ümit Kurt ve Hakan Arslanın ise devre arası kampına katıldıkları için takıma uyum sağladıklarını ifade eden Çalımbay, İki arkadaşın da çok büyük faydalarını gördük. Diğer iki arkadaşımızdan birdenbire faydalanmamız olmaz, tabii ki sıkıntısını yaşadık. Bu hafta da sıkıntısını yaşayacağız. Eneramonun olmaması, Sercanın sakatlanması bizi forvette bayağı bir sıkıntıya sokacak. Ama elimizdeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışacağız. Adem sakat, Eneramo cezalı, Sercan da sakat. Adem iki hafta, Sercan belki 1,5 ay sahalardan uzak kalacak diye konuştu.
     Mevcut kadroyla lig ve kupa mücadelesine devam edeceklerini belirten Çalımbay, Ligde çok iyi bir şekilde gitmemiz gerekiyor ki kupaya da rahat bir kafayla çıkalım. Kupa maçı bizim için önemli ama lig maçı daha önemli. Ligde iyi bir yere gelirsek ondan sonra kupa maçı bizim için tabii ki bambaşka olur dedi.
    
     -Tek düşüncemiz galibiyet-
    
     Fenerbahçe maçından 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Rıza Çalımbay, Öyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Galibiyetten dolayı arkadaşlarımı kutluyorum. Sadece bir galibiyet aldık. Lig bitmiyor, telafisi olmayan maçlarımız var. Kalan maçların hepsine aynı şekilde konsantre olup çıkmamız gerekiyor diye konuştu.
     Fenerbahçe maçını unuttuklarını belirten Çalımbay, Fenerbahçe karşısında ortaya koydukları mücadeleyi bütün maçlarda sergilemeleri gerektiğini vurgulayarak, Bunları yaparsak hem ligde hem kupada istediğimiz yerlere geliriz dedi.
     Ligde hafta sonu Trabzonspor ile iç sahada yapacakları maça da değinen Çalımbay, yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas yönetiminde ligdeki ilk maçını kazanan bordo-mavili ekipte futbolcuların kendine güveninin geldiğini belirterek, şunları söyledi:
     Onun için de buradaki maçımız gerçekten zor olacak. Bu maçtaki tek sıkıntımız, forvet sıkıntısı. Pedriel ya da Arkadiusz Piechten biriyle maça başlayacağız.Tek düşüncemiz galibiyet. Başka bir düşüncemiz yok. Bir kere çok zor geçeceğinden eminiz. Fenerbahçe maçıyla sadece iyi bir galibiyet aldık. O maç ters de bitse, kazansak da berabere de kalsak lig bitmiyordu. Önemli olan önümüzdeki maçların kazanılması. Tek hedefimiz sahamızdaki maçtan puan ve puanlarla ayrılmak.
     Kırmızı-beyazlı ekip, basın toplantısının ardından, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirdiği idmanla Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik - Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivassporda Trabzonspor maçı hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER