Siirt Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı

Siirt Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Türkkan: -KOAH, en büyük tehlikelerden birisi"


SİİRT (A.A) - Siirt Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Sinan Türkkan, KOAH hastalığının, insanı bekleyen en büyük tehlikelerden birisi olduğunu söyledi.
     KOAH hastalığının daha sık rastlanmaya başladığını belirten Türkkan, şöyle konuştu:
     "KOAH, en büyük tehlikelerden birisi. Bronşit veya kalıcı kronik akciğer hastalığı olarak tanımlayabileceğimiz KOAH, Avrupada ve dünyada halen yedinci ölüm nedeni olarak görülmektedir. Önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki 20 yılda en sık üçüncü ölüm nedeni olması beklenmektedir. Ancak maalesef bu hastalık ülkemizde daha şimdiden en sık üçüncü ölüm nedeni olarak görülmektedir. Kalp damar ve KOAH a yol açan temel etkenlerden biriside sigaradır. Bu nedenle toplumumuza sigarasız bir hayat ve sigarasız bir ortam öneriyorum. Siirtte ve bölgemizde erken yaşta sigaraya başlanması nedeniyle, bu tür hastalıklardan etkilenme daha fazla olmaktadır.
     Sigaranın yasaklanması konusunda ki çalışmalar memnuniyet verici üncak her şeyi yasal mevzuatla çözülemez. Ailelerin ve öğretmenlerin bu konuda daha duyarlı olmaları ve yeni yetişen nesillerin sigaraya başlamamaları için gerekli önlemleri almasında büyük yarar var."
    
     Muhabir: Ayhan Mergen -Zekeriye Güneş / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER