Sedefçi, adaylığını Edirnelilere soracak

Sedefçi, adaylığını Edirnelilere soracak -Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi: -Bu oyu toplayacak bir aday varsa ben aday olmayacağım, adaylığa karar vermedim. Edirne halkı devam derse aday olacağım


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Bu oyu toplayacak bir aday varsa ben aday olmayacağım, adaylığa karar vermedim. Edirne halkı devam derse aday olacağım dedi.
     Sedefçi, belediyede düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerde aday olmak için henüz karar vermediğini söyledi.
     Aday olup olmayacağı konusunda kamuoyu yoklaması yaptıracağını ifade eden Sedefçi, şöyle devam etti:
     Belediye olarak anket yaptırdık. Ankete 1362 kişi katıldı. Anket sonuçlarına göre, adaylığımla CHPnin alacağı oy oranı yüzde 68, AK Partinin oy miktarı yüzde 21, kararsızların yüzde 9.43, MHPnin alacağı oy 5.66 olarak çıkmış. Bağımsız aday olursam yüzde 24 oy alacağım yönünde sonuç çıkmış. Bu oyu toplayacak bir aday varsa ben aday olmayacağım, adaylığa karar vermedim. Edirne halkı devam derse aday olacağım. Yılların emeğinin sonuçlarıdır bu. Halkımın teveccühü beni mutlu etti, onur duydum. Bu şeref bana yeter.
    
     -Kültür merkezi yapılacak-
    
     Şükrüpaşa Anıtı civarına kültür merkezi yapılması amacıyla ihale aşamasına gelindiğini ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:
     Edirneye bir simge daha kazandırmak için kültür merkezi projesi tamamlandı, 9 Nisanda ihaleye çıkacak. Arkadaşlarımız adının Hamdi Sedefçi Kültür Merkezi olması yönünde teveccüh gösterdiler. 10 dönümlük alandaki kültür merkezinde nikah, seminer, toplantı, kurs salonlarının olduğu, mimarisiyle farklı bir kültür merkezi yapacağız. İhalede herhangi bir sorun çıkmazsa Kakava Şenliklerinde temelini atacağız. Yıl sonunda da açılışını yapacağız.
    
     -Borç var ama hizmet durmuyor-
    
     Sedefçi, kamuoyunda belediyenin borçlarıyla ilgili spekülasyon yaratıldığını söyleyerek, Borç var ama hizmetlerde duraksama var mı- Yok dedi.
     Belediyenin 70 milyon lira borcu olduğunu ifade eden Sedefçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Belediyeyi 2004 yılında devraldığımda 40 milyon lira borcu vardı. Bu borç İller Bankası ve vergi dairesi borçlarını kapsamıyordu. Şu an belediyenin 70 milyon lira borcu var. Bu borcun arasında 1974lü yıllardan kalan borçlar da var. Her ay bu borç bizden kesiliyor. Bunları borç sayarsak borcumuz var. Yakında İller Bankasından bir yatırımımız için 100 milyon lira borç alacağız. Bizim Ankara Belediyesi gibi olan borçlarımız silinmiyor, borcumuz var ama hizmete devam ediyoruz.
     Sedefçi, şehirlerarası yolcu taşımayla ilgili şirketler arası yaşanan sorunun çözümü için uğraş verdiğini kaydederek, benzin istasyonundan yolcu taşıyan firmanın sahibini sorunu konuşmak ve çözüm üretmek için davet ettiğini ancak firma sahibinin gelmediğini bildirdi.
     Hamdi Sedefçi, Edirne için günlük hizmetler üretmediklerini, Edirnenin geleceğini düşünerek politikalar ürettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Sedefçi, adaylığını Edirnelilere soracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER