Sakaryada kurulması planlanan doğalgaz çevrim santrali

Sakaryada kurulması planlanan doğalgaz çevrim santrali -MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: -Doğalgaz İrandan, Rusyadan, başka ülkelerden alınıyor, bu politikanın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor


SAKARYA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan doğalgaz çevrim santraline ilişkin, Doğalgaz İrandan, Rusyadan, başka ülkelerden alınıyor, bu politikanın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor dedi.
     Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulunca Beylikışla köyündeki kahvehanede düzenlenen toplantıda konuşan Kutluata, toplantıya gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.
     Hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarının yanlış olduğunu öne süren Kutluata, kırmızı et ile saman ithal edilmeye başlanmasının politikaların yanlışlığını gösterdiğini savundu.
     Türkiyenin enerji sıkıntısı yaşadığına dikkati çeken Kutluata, Doğalgaz İrandan, Rusyadan, başka ülkelerden alınıyor, bu politikanın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Yatırımcılar, günler öncesinden üreteceğim enerjiyi size şu fiyattan satacağım diye garantisini alıyor, karar çıktıktan sonra da krediyi bulursa santrali yapıyor. Maksudiye bölgesi zarar görmüş, batmış, kimsenin umurunda olmaz. İşletmecinin değil, bu siyasetçilerin derdi olmalı diye konuştu.
     CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise her zaman halkın yanında olacaklarını ifade ederek, Önemli olan bölge halkının dik durmasıdır. Küçük menfaatlerden dolayı çocuklarının geleceğine ipotek koymamalılar. Konuyu gerekirse Meclise taşımaya, hukuken de yardımcı olmaya hazırız şeklinde konuştu.
     AK Parti Söğütlü İlçe Başkanı Ramazan Karakaş da belediye başkanı ve milletvekillerinin ilçede enerji santrali kurulmasına karşı çıktıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Erol Ulu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada kurulması planlanan doğalgaz çevrim santrali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER