Saçlarını kazıtarak hedefine odaklanıyor

Saçlarını kazıtarak hedefine odaklanıyor -AKUT Başkanı Mahruki: "Bir aydan fazla sürecek her seyahat, proje ve dağ tırmanışları öncesinde kafayı kazıtırım. Bu sayede hedefime daha çok odaklanabiliyorum"


BURSA (A.A) - Esra Kaymak - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Ali Nasuh Mahruki, bir aydan fazla sürecek her seyahat, proje ve dağ tırmanışlarının öncesinde saçlarını kazıttığını belirterek, "Saçlarımı kazıtarak hedefime daha çok odaklanabiliyorum" dedi.
     Mahruki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKUTun deprem ve enkaz çalışmaları dışında da faaliyet gösterdiğini söyledi.
     AKUTun bugüne kadar katıldığı yaklaşık bin 300 operasyonun sadece 30unun deprem ve enkaz çalışması olduğunu anlatan Mahruki, şöyle konuştu:
     "Deprem çalışmalarının dışında dağ kazaları, çığlar, heyelanlar, teknik ipli kurtarmalar, yamaç paraşütü kazaları, rafting kazaları, kanyon kazaları, kuyuya düşmeler ve arazide kaybolma alanlarında da operasyon yapıyoruz. Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kazalarda, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda can kaybını en aza indirmek ve bu konular hakkında toplumu bilinçlendirmek AKUTun temel misyonudur. Bu misyonu hiç kaybetmedik, en iyi olduğumuz alanın yanına bir sürü tali misyonlar da ekleyerek etkili bir sivil toplum kuruluşu haline geldik."
     Dağcılık dışında mağaracılık, aletli dalış, yamaç paraşütü, motor sporları, bisiklet ve yelken sporuyla ilgilendiğini ifade eden Mahruki, "Bir aydan fazla sürecek her seyahat, proje ve dağ tırmanışları öncesinde kafayı kazıtırım. Bu sayede hedefime daha çok odaklanabiliyorum. O, benim kararlılığımın da bir sembolü aslında bir anlamda" dedi.
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Saçlarını kazıtarak hedefine odaklanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER