Osmaniyede babalık eğitim semineri

Osmaniyede babalık eğitim semineri -Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında babalık eğitim semineri düzenlendi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında babalık eğitim semineri düzenlendi.
     Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Figen Algan İlkokulunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, çocuğun kişisel gelişiminde babanın en önemli rolünün, öz güven gelişimini desteklemesi olduğunu belirtti.
     Kılıç, insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığının çocukları olduğunu ifade ederek, onları eğitirken yeteneklerinin göz önüne alınması gerektiğine dikkati çekti.
     Babaların, çocukların kendini tanımasına ve yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olması gerektiğini bildiren Kılıç, şunları kaydetti:
     Baba olarak öğrencilerimizi başarıları konusunda yüreklendirmeliyiz. Çocuğun kendisini tanımasına ve yeteneklerini geliştirmesine ona sevgi göstererek yardım edilmelidir. Onun kendini tanımasına, ifade etmesine ve yeteneklerinin farkına varmasına ortam ve fırsatlar hazırlanmalıdır. Gelişme, olgunlaşma ve öğrenme ancak yaşantılar yolu ile gerçekleşir. Çocuklarımızın problem çözebilen, baş etmeyi bilen ve kendi kanatları ile uçabilen bireyler olabilmesi onlara etkin olma fırsatları tanındığı oranda gerçekleşir. İyi bir eğitim almış ve kendine güvenen çocukların istediğini elde edebileceğine inanıyorum. Eleştirileriniz acımasız olmamalı, yapıcı olmalı. Tenkitten çok takdir etmek konusunda cömert olunmalı. Eleştirmek gerektiğinde ise bunu doğrudan çocuğa veya onun kişiliğine değil yaptığı davranışa yöneltmek gerekir.
     Kılıç, çocukların başarılı bireyler olarak yetişmesi için çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.
     Seminere, okul personeli ve okulda eğitim gören öğrencilerin babaları katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede babalık eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER