Obruktaki keşif dalışında balığa rastlandı

Obruktaki keşif dalışında balığa rastlandı -Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi uzmanları, Konyaaltında denize yaklaşık 500 metre uzaklıkta ağaçlık alanda tespit edilen bir obruğa gerçekleştirdikleri dalışta, aralarında yıla


ANTALYA (A.A) - Bekir Bektaş - Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi uzmanları, Konyaaltında denize yaklaşık 500 metre uzaklıkta yer alan ağaçlık alanda tespit edilen bir obruğa gerçekleştirdikleri dalışta, aralarında yılan balığının da yer aldığı çok sayıda balığa rastladı.
     Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Özvarol, Konyaaltında Olbia Kanyonu olarak da bilinen denizden yaklaşık 500 metre uzaklıktaki ağaçlık bölgede tespit edilen bir obruğa keşif amacıyla daldı.
     Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapının kireç taşlarının erimesi sonucu oluşan bir obruk olduğunu ve içinde Antalyaya has Pseudophoxinus Antalyae (Çiçek balığı veya Antalya ot balığı) türü balığa ve yılan balığına rastladıklarını kaydetti.
     Antalya ot balığı türünün bir tatlı su balığı olduğunu, ancak yılan balığına rastlanılmasının ilginç olduğunu vurgulayan Gökoğlu, Yılan balığının buraya gelmesi enteresan. Çünkü yılan balığı denizle bağlantısı olan sulara girip çıkan bir balık türü. Bulunduğumuz nokta denize yaklaşık olarak 500 metre uzaklıkta. Ancak büyük ihtimalle aşağıda bulunan çatlaklardan bir deniz bağlantısı var dedi.
     Dalışı hem biyolojik çeşitliliğin hem de yapının keşfi amacıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Gökoğlu, 15 metre derinliğe indiklerini, benzer birçok yapıda olduğu gibi burada da kirliliğe rastladıklarını kaydetti. Suda halı, battaniye, pet ve cam şişe gibi birçok atığın bulunduğunu bildiren Gökoğlu, bu tür yapıların korunmasının önemine dikkati çekti. Gökoğlu, Buralar doğal yapının bir parçası ve bunların Antalya için bir zenginlik olduğunu düşünüyorum diye konuştu.
     Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Özvarol, daha önce de Arapsuyu Mahallesinde denizden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki başka bir obruğa dalış gerçekleştirmiş, orada da yılan balığına rastlamıştı.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Obruktaki keşif dalışında balığa rastlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER