Obruk Hanı ve Gölü turizme kazandırılıyor

Obruk Hanı ve Gölü turizme kazandırılıyor -Restorasyon çalışması devam eden Obruk Hanı, arkasındaki 300 metre genişliğe, 145 metre derinliğe sahip Obruk Gölü ile turizme kazandırılacak -Selçuklulardan kalma han, Kapadokyaya giden t


KONYA (A.A) - Ersin Altınsoy - Restorasyon çalışması devam eden, Selçuklulardan kalma Obruk Hanı, arkasındaki 300 metre genişliğe, 145 metre derinliğe sahip Obruk Gölü ile turizme kazandırılacak.
     Anadolu Selçuklularının ticaret yolları üzerinde kervanların güvenle konaklamaları ve ihtiyaçlarını karşılamaları için inşa ettiği hanlar ve kervansaraylar, aradan geçen uzun zamandan sonra restore edilerek turizmin hizmetine sunuluyor.
     Geçmişte insanların ve yük hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için hekim, baytar, nalbant, ayakkabıcı ve berber bulundurulan hanlarda 3 güne kadar konaklayanlardan ücret alınmadığı biliniyor.
     Kervanların mola verdiği birçok Selçuklu hanı, bugün restoran, kafeterya gibi tesislerle özellikle o güzergahtan geçen turist kafilelerinin konaklama ve alışveriş noktalarını oluşturuyor.
     Konya-Aksaray karayolunda 12-13. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Obruk Hanı da restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından turizme kazandırılacak.
     Kale görünümlü ön cephesi ile dikkati çeken ve giriş bölümü iki kattan oluşan han, ismini arkasındaki 300 metre genişliğe, 145 metre derinliğe sahip eşsiz manzarası ile ilgi çeken büyük obruktan alıyor.
    
     -Kapadokya yolcusu turistleri ağırlayacak-
    
     Kızören beldesi yakınlarındaki handa 2010 yılında ihaleyi alan firma tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
     5 yılı onarım olmak üzere 49 yıllığına işletme sözleşmesi yapılarak firmaya verilen Obruk Hanı, daha çok Antalyadan Kapadokya bölgesine giden turist kafilelerine hizmet verecek.
     Karayoluna yakın olması nedeniyle Obruk Gölünü görmek isteyen turistlerin sık sık ziyaret ettiği han, restorasyonun ardından Konya-Aksaray karayolundaki Sultanhanından sonra turistlerin ikinci durağı haline gelecek.
     Obruk Gölünün muhteşem manzarası nedeniyle ziyaretçi sayısının artmasının beklendiği hanı, bir an önce turizme açmak için kış nedeniyle ara verilen çalışmalar havaların ısınmasıyla tekrar başlayacak.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Obruk Hanı ve Gölü turizme kazandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER