Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta: -Doğruluk ve adalet temelinde bir siyaset marifetiyle devleti güçlü, vatandaşı mutlu ve huzurlu bir yönetim için çalışıyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Doğruluk ve adalet temelinde bir siyaset marifetiyle devleti güçlü, vatandaşı mutlu ve huzurlu bir yönetim için çalışıyoruz dedi.
     Bakan Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti olarak gerek Türkiye gerekse Sivas için verdikleri sözlerin arkasında olduklarını söyledi.
     Yapamayacakları şeyleri vaat etmediklerini, vaat ettiklerini yaptıklarını, bundan sonra yapacaklarını hep beraber göreceklerini ifade eden Yılmaz, Doğruluk ve adalet temelinde bir siyaset marifetiyle devleti güçlü, vatandaşı mutlu ve huzurlu bir yönetim için çalışıyoruz. Bunun ise ancak değişime açık bilgi ve kültür anlayışıyla gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Böyle bir kültür mirasına ve tecrübeye de sahibiz diye konuştu.
     AK Partinin, değişime açık, geçmişe takılıp kalmayan, geçmişten ders çıkaran, farklılıkları zenginlik olarak gören, kavga yerine hizmeti gaye edinen bir parti olduğunu belirten Yılmaz, AK Parti iktidarını, iki günü birbirine eşit olan ziyandadır diyen bir halk iradesinin somutlaşmış ifadesi olarak nitelendirdi.
     Bu yolda meşalelerinin ilim olduğunu anlatan Yılmaz, Biliyoruz ki ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Bizi 21. yüzyılda muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak olan rehber de ilimdir dedi.
     Milletvekilliği seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkın talepleri doğrultusunda birçok kanun çıkarıldığını ifade eden Yılmaz, son dönemde çıkarılan kanunlar ve getirilen yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
     Tıbbi zorunluluk bulunması halinde doğumun sezaryenle yapılmasını düzenleyen kanuna da değinen Yılmaz, 6354 sayılı kanunla, tıbbi zorunluluk bulunması halinde sezaryenle doğum yapılabileceği, ameliyat yapılabileceği düzenlendi dedi.
     Şehit yakınları ve gazilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını ifade eden Yılmaz, düzenlemeyle her şehidin 2 yakına iş olanağı sağlandığını kaydetti.
    
     -Askerlik Kanunundaki değişiklikler-
    
     Askerlik Kanununda yapılan değişiklikleri de anlatan Yılmaz, ilk yoklama ve yedeklik yoklamalarının kaldırıldığını, subay ve astsubayların 15 yıllık mecburi hizmet sürelerinin 10 yıla düşürüldüğünü hatırlattı.
     Dövizli askerlik ve bedelli askerlikteki temel eğitimin kaldırıldığını da anımsatan Yılmaz, Savaş zamanı olsa dahi 18 yaş altındaki çocukların askere alınması uygulamasına son verildi dedi.
     Milli Güvenlik Akademisinin kaldırıldığını hatırlatan Yılmaz, Eskiden harp akademisine girebilmek için sizin hakkınızda bir rapor düzenlendiği gibi bir de eşiniz hakkında da bir rapor düzenlenirdi. Şimdi eş hakkında rapor düzenlenmesi kaldırıldı diye konuştu.
     Askeri hastanelerde sivil hasta yararlanma oranlarının artırıldığını ifade eden Yılmaz, bedelli askerlikten yaklaşık 70 bin vatandaşın faydalandığını bildirdi.
     Türkiyenin ekonomik durumunu değerlendiren Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bizim bugünümüz, dünden çok daha iyi. Dünyada bir kriz var, hala bu kriz bitmedi. 2012 yılında her yerde küçülme beklenirken, Türkiyede ise büyüme yüzde 2 civarında bir oran beklenirken, Türkiyenin 2012 ilk çeyreğindeki büyüme yüzde 3.2. Dolayısıyla beklentilerin üzerinde büyüdü. İnşallah biz bir olursak, birlik içinde olursak, Türkiyeyi 2023te hak ettiği yere getiririz. İşte hedeflerimiz vardı. 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başına düşen gelir 25 bin dolar ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında olması. Biz bir olursak, birlik olursak inşallah bu çalışmayla o hedefimizi yakalayacağız diye düşünüyorum.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER