MHP Sakarya Milletvekili Kutluata:

MHP Sakarya Milletvekili Kutluata: -Aile içi problemlerde yaşanan artışların olumsuz etkileri artık maalesef sokağa taşıyor


SAKARYA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, aile içi problemlerde yaşanan artışların olumsuz etkilerinin sokağa taştığını öne sürdü.
     Kutluata, yaptığı yazılı açıklamada, aile içi şiddet ve ekonomik nedenlerden dolayı toplumun psikolojisinde meydana gelen bozulmanın araştırılması gerektiğini kaydetti.
     Son yıllarda yaşanan boşanma ve asayiş olaylarının artışa geçtiğini ileri süren Kutluata, Şehrimizde son olarak sadece bir günde 3 ayrı bölgede silahlı saldırı meydana geldi. Bu yıl itibarıyla Sakaryada silahlı saldırı ve bıçaklı yaralama olaylarında büyük oranda artışlar yaşanmaktadır diye belirtti.
     Kutluata, ocak ayından itibaren çeşitli nedenlerle 33 silahlı saldırı gerçekleştirildiğini vurgulayarak, Saldırılarda 16 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi ise yaralanmıştır. Bıçaklı saldırılara baktığımızda; 35 saldırı gerçekleştiğini 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 38 kişinin yaralandığı gerçeği ile karşı karşıyız ifadelerini kullandı.
     Kutluata, şunları bildirdi:
     Aile içi şiddet, komşular arası geçimsizlikler, ekonomik nedenli vakalar, boşanma oranlarındaki büyük artışlar ve bunların ortaya çıkardığı üzücü sonuçların arkasındaki sebepler üzerinde durulmalıdır. Halkın borç yükünün devamlı artması, işsizliğin artması ve istihdam kalitesinin azalması, eğitimin yetersizliği, genç nüfusun ümidini yitirmesine, aile büyüklerinin çaresizlik içine düşmesine sebep olmaktadır.
     Ekonomik ve sosyal sebepli vakalarla aile içi problemlerde yaşanan artışların olumsuz etkileri artık maalesef sokağa taşıyor. Sakaryamızda yaşanan bu durum sosyal bir yıkımdır.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MHP Sakarya Milletvekili Kutluata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER