MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: -Hükümetin fındık üreticisine tazminat ödemesi gerekmektedir


SAKARYA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, hükümetin fındık üreticisine tazminat ödemesi gerektiğini öne sürdü.
     Kutluata, yaptığı yazılı açıklamada, fındığın ekim aylarında pazara sürüldüğünü, borç yükü altındaki üreticilerin bu yıl eylül ayının ilk yarısında fındığın büyük bir bölümünü pazara sürmek zorunda kaldığını ileri sürdü.
     Tarımdaki bütün destek ve takviye mekanizmalarının fındık üreticileri için işlemez hale geldiğini iddia eden Kutluata, şunları bildirdi:
     İktidar sorumluluğunu idrak etmezse fındığın ucuza kapatılacağını, Sakaryadaki üreticilerin 220 milyon dolar, Türkiyedeki üreticilerin de 1,5 milyar dolar kaybı olacağını söylemiştik. Şimdi ne yazık ki söylediklerimizin gerçekleştiğini, çiftçi zararlarının aynen gerçekleştiğini görüyoruz. Ortaya çıkan bu üzücü tablonun sorumlusu ise hiç şüphe yok ki AKP hükümetidir.
     Çiftçinin eylül ayında bütün fındığı elden çıkarmak zorunda kalmasının sorumlusu da yine hükümettir. AKP iktidarı bütün ikazlarımıza rağmen üreticiye fındığını ucuz fiyattan satmaya mecbur bıraktığına göre, hükümet fındık üreticisine tazminat ödemek zorundadır. Çiftçilere sembolik faizli kredi imkanı sağlamalı, borçlarını ertelemeli ve toprağını satmak zorunda kalanların ellerinden tutmak zorundadır.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER